Afbeelding

Rick van Rodijnen (Margriet) belooft weer vuur

Voetbal 160 keer gelezen
OSS – Het oude clubhuis van Margriet toont al vele wonden van de slopershamer. Alleen het bord: ‘Voetbalclub Margriet’ staat nog fier overeind. Hoeveel plezier en chagrijn ging er niet door de verpauperde ingang naar binnen of keerde weer huiswaarts. Speler Rick van Rodijnen (21) bracht er zijn jeugd door en koestert de mooie herinneringen. Pal ernaast ligt een prachtig nieuw complex met dito kunstgrasveld, waar zondag Volkel de tegenstander is.

Door: Peter Kuijpers

[image=294673]

Van Rodijnen is tweedejaars student fysiotherapie aan de Fontys Hogescholen in Eindhoven. De rechterspits van Margriet reist elke dag met trein en bus naar zijn school. De naam Van Rodijnen kom je in het Osse voetbal wel vaker tegen. Van Rodijnen: “Dat klopt. Maar dat is zijdelings familie. Bij Berghem Sport in Berghem, waar wij oorspronkelijk vandaan komen, voetbalden neef Geert van Rodijnen en aangetrouwde neef Marc van den Heuvel. Maar die zijn inmiddels beiden gestopt. Zelf heb ik hier altijd bij Margriet gespeeld van de prille jeugd af. Ik ben van de A-junioren naar het tweede team gegaan en later naar de eerste selectie. Vorig seizoen heb ik er met een blessure ongeveer acht wedstrijden uit gelegen helaas.”

Goed voorbeeld
Snelheid is een van de grootste wapens van de Margriet rechtsbuiten. Een handelsmerk dat bij de wedstrijdbespreking van William van der Steen, trainer van Volkel en komende tegenstander, onderstreept op zijn briefje zal staan. “De snelheid heeft zich eigenlijk pas later ontwikkeld toen ik naar de B- en later naar de A-junioren ging.” De zaken lopen, na de stroeve start, naar behoren ondanks dat er belangrijke spelers vertrokken zoals Joey Schuurmans en Ferhat Coskun, toch niet de minste namen. “Dat was echt een aderlating met deze klasse spelers. We hebben dat als team goed opgevangen. Een goed voorbeeld hiervan vind je terug afgelopen zondag tegen FC Uden. Daar hadden we het zwaar en kwamen met 2-0 achter. Onze nieuwe centrale verdediger Justin Hendriks (kwam van O.S.S.’20 red. PK) is een echte vechter en blijft er altijd voor gaan. Juist hij scoorde de aansluitingstreffer en dat was voor ons een sein om door te gaan en de winst te pakken.”

[image=294674]

Zondag niet erg lekker
Margriet kende een matige, zeg maar slechte, start met knullige verliespartijen. “In het begin liep het stroef. We verloren van de eerste vijf wedstrijden er vier en speelden gelijk tegen DAW. We gaven het vaak weg in de laatste minuten. Toch hebben we ons als team daar doorheen geslagen en zijn nu met een lekkere opmars bezig. Zondag wordt het belangrijk. We mogen Volkel niet weg laten lopen. Ze staan nu zes punten los op ons en daar richten we ons op. We moeten thuis ons eigen voetbal spelen en dan maken we een goede kans tegen Volkel. Ik hoop dat ik mijn niveau kan halen van de afgelopen wedstrijden al ging het zondag niet erg lekker. Ik heb er nu vijf in liggen, mag hopen dat er daar zondag weer eentje bijkomt.”

Geen invloed
De nieuwe trainer bij Margriet is Hans Richters. Dat was even wennen. “Nee, niet echt. We kregen vier nieuwe jongens erbij dit seizoen waarvan Kees Kerkhof inmiddels is gestopt. Die jongens kenden we sowieso al en waren goede vrienden. We spelen samen goed als team en ik geloof niet dat dan de trainer een bepalende factor is. De mensen in het veld moeten het doen en niet de coach. We willen bovenin meedraaien en daar heeft volgens mij de trainer geen invloed op. Hans is overigens een goede trainer en heeft ons toch al dingen bijgebracht die we vorig jaar hebben gemist. Misschien dat we met zijn aanpak een kampioenschap kunnen realiseren, dat zou mooi zijn.” Margriet en Volkel trappen zondagmiddag om 14.30 uur af op de spiksplinternieuwe Amstelhoef.

[image=294672]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant