3D: De klasse van de laatste minuten

Voetbal 21 keer gelezen
Het Osse Margriet kwam terug van een achterstand en won bij FC Uden. Avanti’31 won ook van Berghem Sport met 2-0 na veel strijd. Gaby Kuijpers zat als trainer op de bank bij de Berghemnaren. Avesteyn verloor verdiend van DAW waar Volkel in het duel met Rhode aan 'good old' Theo Peerenboom weer een goudhaantje had. Nulandia deed het ook al in de slotseconden met een fraai gekrulde vrije trap van Tom van de Ven.

Bij het bezoekende Berghem Sport nam Gaby Kuijpers plaats op de bank. Ondanks zijn aanwezigheid kon de gepokte en gemazelde trainer niet voorkomen dat zijn team een 2-0 nederlaag leed. De gastheren kwamen halverwege de eerste helft op voorsprong door een treffer van Tommy van Schijndel die werd aangestuurd door Renzo Brus. Werner van Weert kreeg een knoert van een kans, maar zag zijn inzet gestopt door de Berghem Sport-doelman Kevin van Lent. De beste kans voor de bezoekers kwam op slag van rust toen de bal op elf meter ging van Stef van Kaathoven, de doelman van Avanti’31, maar die was vanmiddag achttien karaats en stopte de pingel. In de tweede helft kwam Berghem Sport het beste uit de rust, maar liet een goede mogelijkheid op 1-1 liggen. De inzet ging tegen de paal. In de 62e minuut besliste Geert van Heeswijk de wedstrijd door op aangeven van Jody van den Burgt de 2-0 te scoren. Hevige protesten voor vermeend buitenspel. De Berghemse grensrechter wond zich hier zo over op dat hij het veld met rood moest verlaten. Berghem Sport-speler Andy van Schijndel ontving in de slotfase zijn tweede geel en zodoende eindigde de wedstrijd voor de Berghemnaren met tien man.

Tom van de Ven
Boekel Sport verloor thuis met 0-1 van Nulandia. Twee volkomen aan elkaar gewaagde teams maakten er een matige vertoning van. Boekel Sport kreeg voor rust kansen, maar ook de bezoekers uit Nuland konden een goed keepende Boekel Sport-doelman Bart Verhagen niet verschalken. Het clichématige venijn zat hem in de staart. In de negentigste minuut mocht Nulandia een vrije trap nemen die door Tom van de Ven achter Verhagen werd gekruld. Na dit doelpunt bleek maar weer eens dat de overwinningen in de laatste minuten de mooiste zeges zijn. Dolle Nulandse vreugde op De Donk in Boekel waar Nulandia ietwat gelukkig, maar niet minder fraai met de zege ging lopen. Ton Berens, trainer van Nulandia, vond het een verdiende zege: “We zijn over de hele wedstrijd toch wel de iets betere geweest vind ik. Mooi inderdaad als die treffer dan in de slotseconden alsnog valt.”

scherper uit de kleedkamer
Venhorst won met 4-0 van het bezoekende Festilent. Na een slechte eerste helft die volgens trainer Willem van der Burgt niet om aan te zien was, werd de tweede helft bepalend. Thijs van Sleeuwen opende in de 53e minuut de score met zijn eerste goede actie van de wedstrijd. Hierna vielen binnen het kwartier nog drie doelpunten. Luuk van den Boogaard, Van Sleeuwen en Jaap Kanters waren de schutters. Bij Festilent werd bij een 2-0 stand een doelpunt wegens buitenspel geannuleerd. Van der Burgt: “We kwamen goed uit de rust en dat was nodig ook. Alle doelpunten kwam uit een snelle omschakeling. Negen punten uit de laatste drie wedstrijden stemt ons meer dan tevreden.”

Deinende massa
Margriet won na een 2-0 achterstand alsnog bij FC Uden in de laatste seconden van de wedstrijd. FC Uden kwam voor rust op 2-0 door Jeroen Smulders en Thijs van der Voort. Justin Hendriks verzachtte de pijn wat voor de Ossenaren met zijn 2-1. Na rust kwam er meer strijd, maar doelpunten vielen er alsnog niet. Een kwartier voor tijd was het Danny Laukes die de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Rob Ooms ramde de lat waar heel Margriet al omhoog veerde, maar een doelpunt werd het niet. Voor een treffer was het wachten tot de laatste minuut. Na een handsbal in de Udense zestien ging de bal in de slotseconden op de stip. Invaller Thijs van Heeswijk, die 's morgens al bij het tweede team speelde, diende zich opvallend aan. “Ik ga hem nemen en scoren”, sprak hij. De Margriet-speler faalde niet vanaf elf meter en maakte van zijn team en supporters in de slotseconden een grote deinende massa.

[image=294442][image=294441][image=294440]

Theo Peerenboom
Volkel won niet zonder moeite van Rhode. De thuisclub kwam al in de derde minuut op voorsprong kwam door een treffer van Bart Hoefnagel. De bezoekers uit Rhode kromde de ruggen en diende Volkel danig van repliek. Dit resulteerde in de 38e minuut in de verdiende gelijkmaker nadat Joep van de Mortel de bal achter doelman Tomek Kuijpers kopte. In de tweede helft was het Volkel dat beter begon en zich ook kansen schiep. Maar ook Rhode was dicht bij een voorsprong. Met wellicht het geluk van de aanstaande kampioen werd Volkel uiteindelijk spekkoper. Theo Peerenboom liet Rhode zijn hakken zien en was verantwoordelijk voor de vreugde op De Eeuwsel, maar zeker ook voor de 2-1 winst en de punten.

[image=294439][image=294438]
[image=294437]

Magere afspiegeling
DAW was de betere ploeg vanmiddag in Dinhter tegen Avesteyn. De 1-0 voor rust van Noud de Nooijer was een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Bas van der Ven plaatste een gemillimeterde voorzet op het hoofd van Mark Megens die achterwaarts koppend Noud de Looijer bediende en met het hoofd afrondde. Na rust een blauwdruk van de eerste helft waar Avesteyn met tien man kwam te staan na twee maal geel. Veel lange ballen van de ploeg uit Dinther die door een sterk spelende Rik Willems op Avesteyn-spits Lars van Lee allemaal werden gepareerd. Een verdiende zege waar DAW zich aan mag rekenen dat de krachtsverhouding niet in meer doelpunten werden omgezet.