Afbeelding

Dramatische opkomst bij verkiezingen Oss

Column 36 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=52586]

Als je een rode wijnvlek hebt, dan kun je dat oplossen met witte wijn. Klopt. Je ziet die rooie vlek, je zuipt vervolgens twee liter witte wijn op en die hele vlek kan je niks meer schelen. Als je vriendje meer tijd besteedt aan zijn hobby als amateurzender dan aan jou … dan is het heel snel OVER en UIT! Ook logisch. En vrouwen zouden eigenlijk mannelijke gynaecologen moeten weigeren. Je neemt toch ook geen automonteur zonder rijbewijs? Tot zover weinig discussie, toch?

Maar nou de volgende uitspraak: Osse mensen die afgelopen week niet hebben gestemd, moeten later ook NIET zeuren. Eh … tja, die laatste is misschien wat kort door de bocht. Persoonlijk vind ik dat je dan nog best mag mopperen. Ik heb ook niet gestemd in Oss, maar moet ik dan de komende jaren deze column uitlenen aan groenteboer Ben de Bekker om er zijn excellente fruit aan te prijzen, of aan ex-wethouder Jan van Loon om op dit plekje zijn memoires te publiceren … in 345 delen? Lekker interessant. Nee, apekool! Ik blijf hier gewoon mijn bek opentrekken. Juist nu, want er komt wat op Oss af, het komend jaar. Bejaarden moeten ineens in gemeentelijke potjes plassen, het gemeentehuis aan de Raadhuislaan wordt hangplek voor ontspoorde jongeren en alle gehandicapten, dus ook de toiletten en parkeerplaatsen, moeten bij de gemeente hun handje ophouden, als dat nog lukt. Nee, er verandert veel, en daar mag iedereen iets van vinden, of je nou gestemd hebt of niet.

Overigens snap ik best dat zoveel Ossenaren zijn thuis gebleven, afgelopen woensdag. Het was verkiezing nummer zoveel. “Weer een durpke erbij en hup we kunnen weer naar de stembus. Bekijk ’t maar! “. Ik voorspel dat in 2024 Slabroek bij Oss gaat komen, en dan blijven zelfs de stemhokjes thuis. Nee, de Ossenaren hebben er tabak van. Het was gewoon een kwestie van foute timing. Ik las dat de Postcode Loterij deze week aan 794 inwoners van een Veghelse wijk gratis ijs gaat uitdelen. Ja, net nou het kouder gaat worden. Ik voorspel een Osse opkomst!

Eindig ik met drie uitspraken waar je ook wat van mag vinden: 1. In de waarzeggerij zit geen toekomst. 2. Een rommelzolder kan zich ook in de kelder bevinden. 3. Als iemand zegt dat je hem niet moet geloven, moet je hem niet geloven.

Een uitgesproken weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant