Afbeelding

Mobiele Verkeersplein Shell bij Traxx

Verkeer en vervoer 58 keer gelezen
UDEN - Het Mobiele Verkeersplein van Shell en Veilig Verkeer Nederland (VVN) staat op maandag 24 en dinsdag 25 november weer op het terrein van Traxx Uden. Het plein is een gezamenlijk initiatief om de verkeersveiligheid onder basisschoolleerlingen te vergroten en wordt kosteloos aangeboden. Het maakt kinderen in een veilige omgeving vertrouwd met verkeerssituaties en regels die gelden in het verkeer.

[image=216260]

Het initiatief is een reactie op het groeiend aantal ziekenhuisopnamen door fietsongelukken onder de jeugd. In totaal doen ongeveer 270 kinderen van 8 verschillende scholen mee aan het programma.
Het Mobiele Verkeersplein van Shell en VVN stelt de kinderen uit groep 4, 5 en 6 in staat om in een veilige omgeving te oefenen met verkeerssituaties en het toepassen van verkeersregels.
Door het gebruik van verkeersborden, zebrapaden en verkeerslichten worden op het Mobiele Verkeersplein realistische verkeerssituaties nagebootst. Sponsormanager Rob Stomphorst van VVN beaamt het bestaan van de maatschappelijke behoefte: “De behoefte onder de basisscholen aan dit Mobiele Verkeersplein is enorm, al meer dan 400 basisscholen hebben zich inmiddels aangemeld.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant