Afbeelding

Muzikale reis voor scholieren

Onderwijs 22 keer gelezen
UDEN – Een muzikale reis door de wereld van een uur, geschreven voor groep 7 en 8. Aangevuld met een interactief gedeelte waarbij de leerlingen zelf onderdeel kunnen zijn van de show. Bijna alle basisscholen van Uden doen mee en vanmiddag om 13.45 uur is de eerste voorstelling in de Pul.

[image=294092]

Er zijn zeven voorstellingen met elke keer ongeveer 200 leerlingen. Deze meezingshow is onderdeel van het programma van Stichting C. Geertje van der Rijt maakte de muzikale show met als thema ‘zing mee met de wereld’.
Leerlingen van groep 7 en 8 maken reizen van Cuba naar Amerika, en van Hiphop naar Jazz.
De liedjes die gespeeld worden staan op een speciaal hiervoor ontworpen website, waar de verschillende muziekstijlen uit verschillende delen van de wereld worden uitgelegd en de liedjes zelf geoefend kunnen worden met behulp van een karaoke versie. Elke klas mag een nummer opgeven en een reservenummer die ze dan live die dag mee kunnen doen. Dit kan alleen, met een groepje of met de hele klas. Tijdens de show is er professionele begeleiding op het podium. De kinderen worden uitgenodigd om mee te dansen of muziek te maken op verschillende instrumenten. Ook worden korte stukjes over de muziekgeschiedenis verteld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant