Afbeelding

Wijn proeven op grote hoogte

Zakelijk 27 keer gelezen
UDEN – De najaarsproeverij van DeWinterWijnen vindt zondag 23 november plaats in de Sky-bar van Hotel Van Der Valk Uden-Veghel aan de Rondweg in Uden. Op de proeftafels staan diverse wijnen uit zowel de oude als de nieuwe wereld opgesteld.

[image=293654]

Er zijn een aantal nieuwe wijnen opgenomen in het assortiment. Nu importeerde DeWinterWijnen een gedeelte van het assortiment al zelf. Uit Italië, Spanje en Frankrijk was het importeren niet vreemd. Maar tijdens een wijnreis eerder dit jaar door Zuid-Afrika bracht Robert de Winter, RegisterVinoloog en eigenaar van DeWinterWijnen, een bezoek aan een bijzonder mooie Estate in Botrivier, genaamd Gabriëlskloof. Hij raakte aan de praat met Barry Anderson en zijn vrouw Catherine, beiden directeur van dit relatief jonge wijnhuis. Het proeven van de wijnen was een ware smaaksensatie. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in het zelf importeren van deze fantastische wijnen. Het zal Robert niets verbazen wanneer de andere proevers zondag 23 november ook ontroerd zijn door de kwaliteit en smaak van deze wijnen uit Zuid-Afrika.

Gehele (wijn)wereld
Behalve wijnen uit reeds genoemde landen staan er op de proeverij wijnen uit Chili, Argentinië, Australië, Nieuw-Zeeland, Duitsland, Oostenrijk, Slovenië, Griekenland en Portugal klaar. Kortom, de hele wereld. De proeverij is van 14.00 tot 17.30 uur. Binnenlopen kan op ieder moment. Er zijn nog enkele kaarten bij de ingang te koop voor 15,00 euro per persoon. Wie op deze dag twaalf flessen wijn koopt, krijgt 12,50 euro terug. De gekochte wijnen worden gratis thuisbezorgd in de week na de proeverij.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant