Afbeelding

Zorg CDA over openbaar vervoer

Verkeer en vervoer 55 keer gelezen
UDEN – Het CDA maakt zich opnieuw zorgen over de bereikbaarheid van de kerkdorpen Volkel en Odiliapeel naar aanleiding van de aangepaste dienstregelingen van het streekvervoer vanaf 2015.

[image=287935]

In daluren komen complete lijnen te vervallen. Zoals van Uden via Mill naar Cuijk bijvoorbeeld. Naar aanleiding daarvan vraagt het CDA zich af wat de consequenties zijn voor de kerkdorpen.
In het coalitieprogramma van de huidige coalitie staat volgens het CDA dat 'de bereikbaarheid naar Volkel en Odiliapeel goed geregeld moet worden'. Het CDA is er van overtuigd dat een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer belangrijk is voor de leefbaarheid van de dorpen. “Niet alleen de verbinding met Uden is hiervoor cruciaal, ook de verbinding via HOV (Hoogwaardig Openbaar Vervoer) met de grote steden is uitermate belangrijk, bijvoorbeeld voor studerende jongeren.”
Het CDA vraagt aan burgemeester en wethouders waarom de gemeenteraad niet op de hoogte is gebracht van die nieuwe dienstregeling en hoe de bereikbaarheid van Volkel en Odiliapeel met het openbaar vervoer gewaarborgd wordt. Het CDA wil een plan van aanpak nog voor half december.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant