Afbeelding

Kans op doorstart Verlaat Systeembouw

Zakelijk 371 keer gelezen
UDEN - Verlaat Systeembouw in Uden maakt kans op een doorstart. De curator Egbert van Ewijk van Van Ewijk Advocaten in Oss is er druk mee bezig. Hoe groot de kans is dat het lukt, kan hij nu nog niet zeggen.

[image=293421]

Verlaat Systeembouw werd deze week door de rechtbank in Oost-Brabant failliet verklaard. In de fabriek in Uden werden grote houten panelen gemaakt die het skelet vormen van allerlei gebouwen. Van scholen, kantoren, kinderdagverblijven en sportaccommodaties tot aan ziekenhuizen toe. In 2010 vierde het bedrijf nog groots dat het 100 jaar bestond én 50 jaar in Uden gevestigd was. Het zag er toen helemaal nog niet naar uit dat het slecht ging. Volgens de curator is het misgegaan na het vertrek van directeur Mari van Esch. “Er was sprake van mismanagement door zijn opvolger. Maar ook de economische malaise speelde een rol. Plus dat enkele grote projecten niet goed ingecalculeerd waren. Daarnaast is er ook concurrentie op de markt. Van Esch is teruggekomen om de zaak nog te redden, maar dat is hem niet meer gelukt.”
De curator voert volgende week diverse gesprekken. Dinsdag is er een bijeenkomst voor het personeel. Eind volgende week zou er meer duidelijkheid moeten zijn.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant