3D: Boekel Sport door het bekende oog

Voetbal 32 keer gelezen
Een veel sterker Festilent kreeg niet waar het recht op had. De Zeelanders moesten knarsetandend genoegen nemen met één punt. FC Uden moest het doen met een puntje in Rhode en Avesteyn hield knap stand tegen het sterkere Avanti’31. In Schaijk bij DAW werd pas 15.15 uur afgetrapt wegens een blessure van de scheidsrechter.

[image=293187]

Rhode en FC Uden speelden een weinig verheffende wedstrijd. De beide doelpunten in de wedstrijd vielen al voor rust. Eerst waren het de gastheren die een voorsprong namen. Paul Smeets schoot zeker van twintig meter snoeihard in. Smeets kreeg de bal uit de rebound na een schot van Tom Willems. FC Uden had op Sportpark De Neul een abonnement op de paal. Tot twee maal toe werd bij deze achterstand de paal geramd. Toch kwam de verdiende gelijkmaker. Hakop Aslamjan startte een run richting het doel van Rhode. Op de rand zestien liet de ex UDI’19-speler een schot los wat de gelijkmaker betekende. De tweede helft gaf veel strijd met kansen voor beide teams, maar de eindstand was al met de rust bereikt.

[image=293122][image=293121]

Dwingender
Avesteyn had een zware middag tegen het bezoekende Avanti’31. De ploeg uit Dinther had veel moeite voor rust om gelijke tred te houden met de Schijndelaren. In de 25e minuut ging de bal op de Schijndelse stip omdat in de optiek van de arbiter van dienst Lars van Lee werd onderuit getrokken. Wel hield hij de kaart op zak. Van Lee zelf schoot de bal onberispelijk binnen. Avanti’31 protesteerde fel toen de Avesteyn-doelman buiten zijn zestien hands maakte. De scheidsrechter beoordeelde het als aangeschoten handspel. De bezoekers uit Schijndel werden na rust dwingender. Op de gelijkmaker was dan ook weinig in te brengen. Werner van Weert kopte in de 51e minuut een voorzet van rechts binnen. Een dwingender Avanti’31, maar gescoord werd er niet meer. Trainer Ronnie Everaerts: "We hebben ons vergeten te belonen in Dinther. Dat is jammer. De spelers maak ik een groot compliment voor hun werklust."

[image=293124][image=293123]

Luuk van den Elzen
Volkel won zoals verwacht bij Berghem Sport. De man in vorm Luuk van den Elzen was het die in de 25e minuut Volkel met fraai schot op voorsprong schoot. Berghem Sport hield het op een schot van afstand dat door keeper Tomek Kuijpers van Volkel tot corner werd verwerkt. In de negentiende minuut kwam Stijn van Cuijk vrij voor Berghem Sport-doelman Kevin van Lent, maar zijn inzet werd door de Osse goalie gekeerd. Na rust opnieuw een sterker Volkel. In de 51e minuut stuurde Stijn van Cuijk Jeroen van de Laar weg die tekende voor de 0-2. Berghem Sport was geklopt. De 0-3 viel twintig minuten voor tijd. Van den Elzen was de maker met zijn tweede. De op dreef zijnde Volkelnaar kon een voorzet van de man van de assist Van Cuijk binnenkoppen: 0-3. Mitch Gielis kreeg de kans om namens de gastheren de spreekwoordelijke eer te redden, maar Kuijpers in het doel van Volkel bewees zijn klasse.

[image=293126][image=293125]

Pierre Cornelissen
Scheidsrechter De Wit uit Grave verzwikte zijn enkel bij het instappen van zijn auto op weg naar Schaijk. De arbiter probeerde het nog wel, maar zijn enkel liet hem in de steek. In allerijl werd er gezocht naar een vervangende scheidsrechter. Die kwam er. Pierre Cornelissen, gisterenavond nog de scheidsrechter bij Nulandia – Margriet, verving de ongelukkige De Wit. Om kwart over drie werd er afgetrapt op Sportpark D’n Heuvel tussen DAW en het bezoekende Venhorst. Mark Megens bracht DAW aan de leiding voor rust met een fraaie kopbal. Een dikverdiende voorsprong voor DAW dat 45 minuten lang heerste en geen enkele kans aan de bezoekers uit Venhorst weggaf. De 1-0 was dan ook een magere beloning. Na rust een totale ommekeer. DAW maakte de fout de voorsprong al te vroeg te gaan verdedigen. Venhorst-trainer Willem van der Burgt bracht Sam van Lieshout en Sjors Kanters voor Roy Timmers en Joost Timmers (geen broers). Het afwachten van DAW werd ze fataal en Venhorst kwam uit een klutssituatie gelijk waar de maker moeilijk was aan te wijzen. Van der Burgt: "Ik denk dat het een eigen goal was van DAW." Venhorst, dat onherkenbaar was in vergelijk met voor de rust, kwam in de 85e minuut tot winst. Van Lieshout verlengde op de onopvallend spelende Thijs van Sleeuwen die de winnende maakte: 1-2.

[image=293120]

Gelijke hoogte
Festilent maakte zware tijden door. Veel beter voetballen dan de tegenstander, maar niet scoren. In het duel met koploper Boekel Sport namen de Zeelanders tien minuten voor rust de leiding. Coen Bongers kopte uit een indraaiende vrije trap via de Boekel Sport-doelman en de lat binnen. Het elftal van trainer Maikel van Orsouw bleef sterker, maar doelpunten kwamen er niet. Na rust kwam Boekel Sport op gelijke hoogte. Tim Schuijers kapte zich handig vrij schoof de gelijkmaker binnen. Met een sterker en veel fanatieker Festilent kwam het einde met 1-1. Roy van Lokven en Jasper Blijderveen kregen kansen op de zege maar scoorden niet. "We zijn zeker sterker uit deze wedstrijd gekomen. Het geeft ons een goed gevoel", aAldus Maikel Korbmacher van Festilent. Trainer Ruud Vermeer was minder tevreden: "We hebben ons van de slechte kant laten zien. Veel spelers speelden ver onder hun kunnen. Daar gaan we dinsdag eens over praten."