Afbeelding

Blauw Geel'38 wint zeer matige derby in Uden

Voetbal 16 keer gelezen
UDEN - Nee, het was nou niet echt een hoogstaande partij voetbal wat UDI'19 en Blauw Geel'38 het publiek op Sportpark Parkzicht voorschotelden. De gasten uit Veghel toonden zich weer eens het meest effectief en gingen dan ook met 1-2 winnen. Blauw Geel was voetballend gezien ook licht de betere geweest.

[youtube=MehJgP9aOn0]

[image=293118]

UDi'19 begon zonder Randy Hofmeijer en Michiel van Zuidam terwijl Robin Walk wel op de bank zat maar niet okselfris was. Nick van Dijk was er ook weer bij, als wisselspeler. Bij de gasten kon Gerke van den Akker niet meedoen vanwege een blessure. Trainer Erwin van Breugel loste dit op door een centrum te vormen met Giovanni Henskens en Desley Schilders. Op een wederom zeer slechte grasmat, onbegrijpelijk dat er in Uden geen kunstgras op het hoofdveld ligt want de Udenaren hebben juist een elftal wat daarbij gebaat is, zagen de duizend toeschouwers een matige eerste helft waarin beide teams niets brachten.

[image=293117]

Angst
UDi'19 speelde de bal veel te traag rond en opteerde weer eens te snel voor de lange bal terwijl de gasten als vanouds weer erg defensief voor de dag kwamen. Dat was raar want als Blauw Geel eenmaal de bal had dan toonde men eigenlijk meer voetballend vermogen dan de ploeterende gastheren. Je zou zeggen dat als de Veghelaren iets meer het gaspedaal zouden indrukken dat er dan meer mogelijk zou zijn geweest maar achteraf kreeg de winnende trainer natuurlijk toch weer gelijk. De kansen waren zeer schaars. Alleen Nicky Scheepers kreeg een opgelegde kopkans maar toen hij naar rechts wilde knikken belandde het leder juist tegen de linkerkant van zijn hoofd. Zag er wat koddig uit. De gastheren wilden wel maar hadden ook niet echt de lef om naar voren te spelen. Het gevolg was een ultra-saaie eerste helft waarin weinig gebeurde en het niveau bedenkelijk laag lag.

[image=293116]

Ontbranden
Na de thee begon UDI'19 iets sterker, nadat de eerste kans voor de gasten was geweest. Er werden hoger op het veld ballen veroverd en er kwam iets van druk. Een kans was er voor Tim Wolf maar zijn inzet werd makkelijk gepakt door keeper Sander Maas. Na een uur spelen viel de goal aan de andere kant. Na een wat makkelijk gegeven vrije trap zette Giovanni Henskens zich achter de bal en de ex-speler van UDI'19 schoot in de lange hoek knap raak: 0-1. Een mooie goal, dat wel, maar wel een bal die keeper Thijs van Hoeij eigenlijk had moeten hebben. Trainer Bas Gösgens: "Het was zijn hoek dus....". Danny Verbakel kwam namens Blauw Geel vervolgens steeds beter in de wedstrijd. Hij was dreigend aanwezig en een paar keer dicht bij een goal. Daarnaast had hij geluk dat scheidsrechter Kok kennelijk weigerde om vandaag geel te geven want de vleugelaanvaller maakte zeker drie overtredingen die rijp waren voor een prent. Pas in de negentigste minuut showde hij de man uit Eerde een kaart. Ook Sten van Vessem kwam diverse keren goed weg wat dat betreft. Een opstootje ontstond er echter toen Nick van Dijk keihard van achteren op Blauw Geel-spits Nicky Scheepers insprong. Een aantal Veghelaren dachten aan een elleboog. Het finale oordeel zal waarschijnlijk volgen als de beelden van Skyline online staan.

[image=293115]

Tim Wolf
Ondertussen was de lang onzichtbare Tim Wolf namens UDI'19 gevaarlijker geworden. Na een geweldige actie van Wolf, hij dolde met Van Vessem, werd diens perfecte voorzet bij de tweede paal door Abdes Assouiki binnengekopt: 1-1. Even dreigden de gastheren door te drukken. Bart van Schijndel leek alleen op doelman Maas af te gaan bijvoorbeeld maar de leidsman gaf aan dat hij de bal met de hand had meegenomen, had echter ook zomaar een strafschop kunnen geven. Aan de andere kant kwam eindelijk Emiel van der Sanden in het team waardoor de bal toch meer kon worden vastgehouden. Na een corner kwam de bal bij Mark Dobbelsteen, volledig vrijgelaten op de rand van de zestien, waarna hij eigenlijk slecht inschoot maar zijn slappe inzet toch door de ongelukkige Theijssen tot goal zag gepromoveerd: 1-2. Ongelukkig voor UDI'19 al zag Gösgens dat anders: "We dekken met vijf man Verbakel en Dobbelsteen staat helemaal vrij. Ik word er gek van." De wedstrijd was daarmee gespeeld, de teleurstelling weer groot bij de gastheren. Gösgens vond een gelijkspel terecht. "Niemand verdiende te winnen, Blauw Geel zeker ook niet. Ze scoren twee keer uit een vrije bal waarbij wij in de fout gaan." Bij Blauw Geel had assistent-trainer Lodewijk van Helvoort de volgende mening: "Ik denk dat wij in de eerste helft de betere ploeg waren. Na de pauze hadden we vooral moeite met Tim Wolf, voor de rest hadden we het onder controle." (Willy Rooyakkers)

[image=293119]

[image=293114]

[image=293113]

[image=293112]

[image=293111]

UDI'19 - Van Hoeij, De Ruiter (72. Van Dijk), Hendriks (61. Walk), Anpong, Smits, J. van Geelkerken, Van Schijndel, Assouiki, L. van Geelkerken (73. Theijssen), Wassenberg, Wolf

BLAUW GEEL'38- Maas, Van Weert, Henskens, Schilders, Van Vessem, Kaddouri, Korkmaz (80. Guler), Dobbelsteen (88. G. Peters), B. Peters (71. Van der Sanden), Scheepers, Verbakel


Uitslagen Hoofdklasse B
- Deurne - Schijndel RKSV 5 - 1
- Dongen - Baronie 3 - 1
- Gemert - DOSKO 3 - 0
- Groene Ster - De Valk 2 - 0
- OSS '20 - AWC 3 - 1
- TEC - TOP 1 - 3
- UDI '19 - Blauw Geel '38 1 - 2

Stand Hoofdklasse B
1 Blauw Geel '38 9 -18
2 DOSKO 9 -18
3 Gemert 8 -17
4 Dongen 9 -16
5 Groene Ster 9 -15
6 OSS '20 9 -15
7 TOP 9 -15
8 TEC 8 -14
9 UDI '19 9 -13
10 Baronie 9 -11
11 Valk De 9 -7
12 Deurne 9 -6
13 AWC 9 -5
14 Schijndel RKSV 9 -4

[image=293127][image=293128][image=293129][image=293130][image=293132][image=293133][image=293134]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant