Nulandia en Margriet vermaken publiek

Voetbal 41 keer gelezen
NULAND – Een leuke pot voetbal was de conclusie van velen op Sportpark Duin en Dael van Nulandia. Het werd een 2-2 gelijkspel in een wedstrijd die alles in zich had. Nulandia nam de leiding door Martijn Coelen. Voor de bezoekers uit Oss waren het Rick van Rodijnen en Lars Visser (penalty) die Margriet met voorsprong lieten rusten. Na rust was het opnieuw Coelen die de verdiende 2-2 voor zijn rekening nam. Geert van den Hurk (twee maar geel) en Luuk van de Doelen zagen in de slotseconden rood en daardoor eindigde Nulandia het duel met negen man.

[image=293057]

Een kleine vierhonderd toeschouwers zagen het duel tussen Nulandia en Margriet uit Oss. Bijeen gepakt op de tribune en natuurlijk op het luidruchtige terras voor de kantine. Trainer Ton Berens die afgelopen week Jeroen Korsten al af zag haken, moest in de warming-up de geblesseerde Ruud Tielemans vervangen door Martijn Coelen, wat later een memorabele wissel bleek te zijn. De ploegen waren in de eerste twintig minuten volkomen aan elkaar gewaagd. Bij Nulandia schoot Tom van de Ven in de handen van Margriet-doelman Maikel van der Lee. Margriet zag een vroege voorsprong door de lat gekeerd na een kopbal van Justin Hendriks.

[image=293055][image=293058]

Fraaie volley
Margriet bleef de aandacht vragen vooral in de omschakeling. De snelle Rick van Rodijnen was vaak alleen met een overtreding te stoppen. Van den Hurk trok al zijn registers open om de Osse wervelwind van het scoren af te houden. De openingstreffer kwam van Nulandia. Coelen schoot raak uit de rebound nadat de bal een paar maal uit de Osse zestien werd weggewerkt. De Osse protesten voor vermeend buitenspel werden door scheidsrechter Pierre Cornelissen weggewuifd. Misschien met wat schuldgevoel toen hem een handsgeval in de Margriet-defensie ontging. Van den Hurk liep na het omverlopen van Danny Laukes tegen zijn eerste geel aan. Toen velen wellicht al met de gedachten bij de dampende thee waren, kantelde het duel volkomen. Eerst de gelijkmaker van Van Rodijnen. De Osse flankaanvaller kreeg de bal cross over de Nulandia-defensie aangespeeld. Met een fraaie volley liet hij Szymen Mlodak, de doelman van Nulandia, kansloos: 1-1. Van Rodijnen, vaak ongrijpbaar, kreeg kort hierna nog een geweldig kans op 0-2 maar schoot naast. Toch kwam de Osse voorsprong nog voor rust. In de slotseconden van de eerste helft torpedeerde Stef van den Hurk Rob Ooms tegen het Nulandse novilon. Scheidsrechter Cornelissen uit Oss dacht lang na, maar wees uiteindelijk naar de penaltystip. Lars Visser is dan een zekerheidje: 1-2.

[image=293054]

Rode kaart
Na rust aanvankelijk eenzelfde spelbeeld. Een driftig naar de aanval zoekend Nulandia, waar Margriet de tegenstander vaak in het dreigende Osse mes liet lopen met snelle omschakelingen. Het werd met fases erg hectisch voor het doel van Van der Lee. De oud O.S.S.’20-keeper oogt wat nerveus, maar leverde uitstekend keeperswerk af in Nuland. Tegen de verdiende gelijkmaker zes minuten voor het einde was hij kansloos. De maker was opnieuw Coelen die zijn late inbreng in het team gestalte gaf. Beide teams gingen nog voor de drie punten, maar die bleven uit. Wel kleurde de wedstrijd nog rood in de slotseconden. Jammer en niet echt passend in het beeld van een duel dat probleemloos verliep. Geert den Hurk kreeg zijn tweede geel, dus rood. De rode kaart voor Van de Doelen leek wat overdreven en had ook best met geel afgedaan kunnen worden. Maar scheidsrechter Cornelissen had een andere lezing.

[image=293056]

Merkwaardig
Trainer Ton Berens van Nulandia was kwaad na afloop. Berens: "Ja, op de eerste plaats hebben we het niet goed gespeeld. Er had meer ingezeten vanavond. Vind het wel merkwaardig dat deze wedstrijd door een scheidsrechter uit Oss gefloten moet worden. Dat moeten ze mij maar eens uitleggen. Het getuigt van weinig begrip bij de KNVB. Laatst hadden wij twee maal kort achtereen Jan van Dreumel. Die man neemt dan de voorvallen uit de eerste wedstrijd mee. Dat kan nooit goed werken. We hebben honderden scheidsrechters rondlopen, dan mag je toch wel wat meer creativiteit van de KNVB verwachten." Trainer Hans Richters van Margriet was evenmin tevreden: "Die voorsprong van ons was verdiend en hadden we niet meer af mogen geven. Na de 2-2 kregen we zeker nog kansen. Bij wat meer scherpte ga je hier met drie punten weg. Een punt vind ik te weinig."

[image=293053]

Nulandia: Szymon,G. van den Hurk, Van Nistelrooij, R. Roovers, Gabriels, S. van den Hurk, Van Santvoort, Van de Ven, Van de Doelen, Van Lokven, Coelen (90. B. Roovers)

Margriet: Van der Lee. Korsten, Hendriks, Van Zandvoort, Bouwens, Haas, Van Rodijnen, Ooms, Visser, Laukes, Verbiesen (84. Kerkhof).