Afbeelding

Voedzaam vragenuur met burgemeester De Koning

Onderwijs 46 keer gelezen
GENNEP – Een beetje onwennig schoven leerlingen van de (basis)scholen Elckerlyc, De Drie Vijvers, De Heggerank, De Ratel en Mikado vrijdagochtend aan voor het ontbijt met burgemeester Peter de Koning. In het kader van het Nationaal Schoolontbijt nodigde de burgervader uit de Niersgemeente hen daarvoor uit.

[image=293022]

[image=293024]

In de setting van de zoals de raadsleden de gemeenteraadsveradering bijwonen namen de scholieren plaats voor een ontbijt dat werd gecombineerd met een vragenuurtje. De burgemeester opende het gesprek en informeerde wie er toevallig al ontbeten had. Een handvol vingers ging voorzichtig de lucht in. “Het onbijt is het eerste wat je iedere dag eet, en is goed voor je lijf. Mijn vrouw en ik nemen er iedere ochtend een half uurtje tijd voor. En je mag hier voor één keer met volle mond praten hoor”, stelde hij de kinderen gerust.

[image=293023]

[image=293025]

Nu het ijs gebroken was durfden de scholieren hun vragen aan de burgemeester te richten. Luuk van de Drie Vijvers uit Milsbeek viel met de deur in huis en stelde de onoverzichtelijke verkeerssituatie op de kruising van de Langstraat en de Kerkstraat en de Pottenbakker in zijn woonplaats aan de orde. “Bij de Rabobank in Gennep bedoel je?”, vergiste de burgemeester zich in eerste instantie.

[image=293027]

[image=293030]

Tegenover het voorstel van aanplant van groen in het Pagepark stond De Koning positief. Op de vraag ‘Wat gebeurt er met de steenfabriek in Milsbeek’, antwoordde hij “Ik hoop dat er iets moois komt. Dat zouden huizen of een bioscoop kunnen zijn, maar het gebouw is van een buitenlands bedrijf. De gemeente kan er alleen wat aan doen als het onveilig wordt.”
Ook werden persoonlijke vragen gesteld over de hobby’s, vrijetijdsbesteding, favoriete sport en zijn grootste blunder. De pas 61 jaar geworden Peter de Koning beantwoordde die vragen openhartig en verklapte dat hij vroeger als libero gevoetbald had en graag pianist had willen worden. "Weet je dat onze Minister President Mark Rutte ook heel goed piano speelt", vertelde de De Koning die in Gennep, al twee jaar de eerste viool speelt.

[image=293029]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant