Afbeelding

Raad wil onderzoek huisvesting V&K

Politiek 20 keer gelezen
UDEN – Tijdens de begrotingsbehandeling van de gemeente Uden kwam donderdag de huisvesting van turnvereniging V&K ter sprake. Die club stuurde de raad een brief met de vraag om politieke maar ook financiële steun voor de realisering van een betere accommodatie. Directe aanleiding was de veronderstelling dat V&K wel onderdak zal krijgen in de nog te bouwen sporthal bij de nieuwe school voor het Udens College.

[image=105672]

Maar volgens de club levert de gemeente geen financiële bijdrage en moet V&K een andere accommodatie zelf bekostigen. Dat zou in de nieuwe hal bij het Udens College alsnog een investering zijn van een miljoen euro en dat is niet haalbaar. Volgens de club gaat het om een ‘financieel ongelijke behandeling tussen binnen- en buitensporten die niet rechtvaardig is’.
Naar aanleiding van die brief kwam de SP met een motie om de extra investering in een sporthal voor het Udens College in te trekken en eerst de wenselijkheid voor een accommodatie van V&K te onderzoeken. Het CDA wil daarentegen dat er begin volgend jaar een notitie ligt voor de huisvesting van V&K. Met dat laatste ging uiteindelijk de hele raad akkoord omdat aan de hand van die notitie gezocht kan worden naar een oplossing voor V&K. De club geeft zelf aan constructief overleg te hebben met de gemeente. De extra uitgave voor een sporthal bij het Udens College blijft gewoon in de begroting opgenomen staan.

[image=105673]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant