Afbeelding

Blauw Geel’38 naar getergd UDI’19

Voetbal 28 keer gelezen
VEGHEL – Blauw Geel’38 treft in Uden een getergd UDI’19. De club van trainer Bas Gösgens laat een matige periode achter zich. Met één puntje uit de recentelijke drie duels hou je de meute op de Bultside niet echt koest. Met een zege op Blauw Geel’38 zal iedereen in Uden de ‘Tricolores’ weer omarmen. Trainer Erwin van Breugel van de Veghelaren weet wat hem te wachten staat zondag.

Door: Peter Kuijpers

Het blijven mooie aanplakbiljetten: UDI’19 – Blauw Geel’38 of andersom. Dé derby van het jaar. In de jaren zeventig/tachtig werd Blauw Geel’38 – UDI’19 na de competitie nog eens in het leven geroepen om de ‘Jan van Lee cup’. De wedstrijd werd dan op het SCHM-veld achter de voormalige Trambar gespeeld. Deze derby trok, ondanks dat het eigenlijk nergens omging, toch ruim 1.000 toeschouwers. Die atmosfeer is verdwenen al blijft het treffen altijd een wedstrijd waar velen getrouwen reikhalzend naar uitkijken. Ondanks het mooie affiche hebben de Udenaren toch gekozen voor de traditionele zondag, terwijl het duel zich prima zou lenen voor de zaterdagavond. Gösgens: “Ik had zelf ook liever op de zaterdag gespeeld, maar het is een beslissing van het bestuur en daar heb ik me maar aan te conformeren. Zaterdag was leuk geweest veel publiek en er blijft nog veel hangen nadien. Nogmaals het is een beslissing van de club ik richt me op zondag. Zoals we in het in de voorbeschouwing van donderdag hebben kunnen lezen lijkt de ziekenboeg bij de Udenaren op Randy Hofmeijer na redelijk leeg te lopen. De aanvoerder van UDI’19 is nog een discussiepunt bij de medische afdeling. Gösgens: “Randy wil nog wel spelen met een gebroken been. Dat zit in zijn karakter, maar soms moeten we hem in bescherming nemen.”

[image=279585]

Hoogste niveau
Blauw Geel’38 heeft zich behoorlijk hersteld na valse start met verlies bij Baronie. “Blauw Geel’38 wint alle topwedstrijden”, merkte Gemert-trainer Bert Ruijsch op . Daar heeft hij een punt. Van Gemert en Dongen werd door de Veghelaren de volle winst gepakt. Toch kampte Van Breugel met een spitsenprobleem. Wiekema bleek weer last van zijn rug te krijgen en later overkwam dat ook Emiel van der Sanden. De noodgreep was het omturnen van middenvelder Guus Peters naar spits. Maar ook aanvaller Nick Scheepers kreeg zijn kans. De Veghelaren hebben niet de mogelijkheden om als bijvoorbeeld Gemert drie respectabele aanvallers elders in te lijven. Het hoeft niet altijd een kwestie van euro’s te zijn, maar Gemert bijvoorbeeld heeft in de regio een grote uitstraling op spelers. De club speelt al jaren op het hoogste niveau en dat wil wel eens helpen bij de onderhandelingen.

[image=292957]

Gerke van den Akker
Blauw Geel’38 trainde gisteren volledig op Rinse Wiekema en Gerke van den Akker na. Van den Akker: “De blessure zit er nog steeds, maar we werken er hard aan om het beter te maken. Volgende week donderdag tegen SES zal nog niet lukken denk ik. Vraag mij af of we daar risico’s mee moeten nemen.” Emiel van der Sanden trainde weer voluit mee. De vraag of hij bij de groep zit van UDI’19 is aan Van Breugel, maar is wel te verwachten. Zondag om 14.30 fluit scheidsrechter Max Kok uit Maastricht voor het begin.

[image=292958]

Programma Hoofdklasse B:
-UDI'19 - Blauw Geel'38
-Dongen - Baronie
-Gemert - DOSKO
-Groene Ster - De Valk
-TEC - TOP
-Deurne - Schijndel
-O.S.S.'20 - AWC

Stand Hoofdklasse B:
1. DOSKO 8 - 18
2. Blauw Geel'38 8 - 15
3. TEC 7 - 14
4. Gemert 7 - 14
5. Dongen 8 - 13
6. UDI'19 8 - 13
7. Groene Ster 8 - 12
8. O.S.S.20 8 - 12
9. TOP 8 - 12
10. Baronie 8 - 11
11. De Valk 8 - 7
12. AWC 8 - 5
13. Schijndel 8 - 4
14. Deurne 8 - 3
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant