Afbeelding

Druk op UDI'19 aan vooravond derby

Voetbal 8 keer gelezen
UDEN - UDI'19 haalde uit de laatste drie wedstrijden slechts één puntje. Bij TEC en Baronie werd er kansloos verloren terwijl op eigen veld koploper DOSKO nog enigszins in toom kon worden gehouden (1-1). Het gevolg is dat er weer eens punten gehaald moeten worden. Het goede nieuws is dat aartsrivaal Blauw Geel zondag op de stoep staat.

Een uitgelezen mogelijkheid voor de Parkzichters om alles van zich af te spoelen. Het lijkt echter een lastige opgave op voorhand want de kalmpjes gestarte Veghelaren hebben zich in de luwte weer heerlijk opgewerkt en koesteren ondertussen alweer twee punten meer dan de Udenaren. Verlies aanstaande zondag zou voor UDI'19 dus wel erg vervelend zijn. En vooral ook een enorme tik betekenen voor het moraal.

[image=267053]

Blessures
Natuurlijk zijn er excuses. Zo miste UDI'19 zaterdag in Breda met Randy Hofmeijer (kuit), Robin Walk, Abdes Assouiki (ziek), Nick van Dijk en Thijmen de Ruiter (voet) behoorlijk wat spelers. In Breda viel later ook nog Robin van Cuijk uit met een blessure. Toch mag dit geen excuus zijn voor het feit dat Baronie werkelijk superieur was en dat de gasten geen moment in de wedstrijd kwamen. Het enige lichtpuntje was het doelpunt van nieuwkomer Jerom Theijssen maar dat had alleen statistische waarde. Het lijkt erop dat Hofmeijer en Assouiki zondag in ieder geval weer kunnen spelen al zal iedereen honderd procent fit moeten zijn om Blauw Geel te lijf te kunnen gaan. Het is aan trainer Bas Gösgens om iets te verzinnen om zijn team deze keer wel van de Veghelaren te kunnen laten winnen. Blauw Geel zal het rustig bekijken, prikken daar waar het kan om dan van wat momenten te profiteren om toe te slaan. UDI'19 weet waar het aan toe is en zal een goede dag nodig hebben om te winnen.

Revanche
De nederlaag in Veghel van vorig seizoen, net voor de winterstop, kwam op Parkzicht keihard aan destijds. Het seizoen was voor de Udenaren daarmee eigenlijk zo goed als verloren. Blauw Geel meldde zich in de titelstrijd terwijl UDI'19 hooguit mee ging doen om de troostprijzen. Dit was een klap in het Udense gezicht, de trotse tricolores wil nu dan ook revanche. Gezien de vele wisselingen van de laatste weken is het moeilijk aan te geven met wat voor team Gösgens dit gaat proberen. Ach, wat is 'druk op schouders' als het gaat om amateurvoetbal, het gaat natuurlijk eigenlijk nergens over, maar toch is de derby voor UDI'19 zondag cruciaal te noemen. Het moment in de competitie, de stand op de ranglijst, het recente verleden en het feit dat het tegen 'Veghel' is. Dit alles speelt mee. Daarnaast wordt er van UDI'19 dit seizoen simpelweg meer verwacht dan een bijrol in de Hoofdklasse B. Dat zou je ook druk kunnen noemen, hoe relatief dan ook. (WR)

Programma Hoofdklasse B:
- O.S.S.'20 - AWC
- UDI '19 - Blauw Geel '38
- Dongen - Baronie
- Gemert - DOSKO
- Groene Ster - De Valk
- TEC - TOP
- sv Deurne - RKSV Schijndel

Stand Hoofdklasse B:
1 DOSKO 8-18
2 Blauw Geel '38 8-15
3 TEC 7-14
4 Gemert 7-14
5 Dongen 8-13
6 UDI '19 8 -13
7 Groene Ster 8-12
8 O.S.S.'20 8-12
9 TOP 8-12
10 Baronie 8-11
11 De Valk 8-7
12 AWC 8-5
13 RKSV Schijndel 8-4
14 sv Deurne 8-3
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant