3D: Boekel Sport en Volkel gelijk in periode-1

Voetbal 28 keer gelezen
Door de winst van FC Uden op koploper Avanti’31 mogen Boekel Sport en Volkel in een beslissingswedstrijd uitmaken wie er met de eerste periode aan de haal gaat. Zowel Volkel als Boekel Sport wonnen hun wedstrijd en staan nu exact gelijk in punten en doelsaldo. Bij Margriet is het lek boven. De Ossenaren stuurde Rhode met 4-1 weg op De Amstelhoef. Venhorst won ook weer eens en werd Avesteyn het slachtoffer.

[image=292749]

Boekel Sport won met 3-1 van het bezoekende DAW. Na een 0-0 ruststand vielen de doelpunten op De Donk in de tweede helft. Direct na rust was het Lars van den Elzen die uit een corner raak kopte: 1-0. Jan Tielemans verdubbelde de stand nadat hij keurig voor het Schaijkse doel af wist te ronden. De Boekelse euforie werd kort hierna getemperd nadat Bas van de Ven een vrije trap van zeker twintig meter binnen krulde: 2-1. Joris Polman mocht uithalen voor het slotakkoord en scoorde de 3-1 eindstand.

[image=292752][image=292751][image=292750]

Volkel – Festilent
Volkel was de betere ploeg tegen het bezoekende Festilent, maar wist tot de rust Volkel met goed verdedigen van het scoren af te houden. Bij Volkel moest trainer William van der Steen Stijn van Cuijk al na een kwartier wisselen. Een nagel ging van zijn teen en verder spelen was niet mogelijk. De jeugdige Bob Linders was zijn vervanger. In de tweede helft een drukkende Volkel met een scherp op de counter loerend Festilent. Na een kwartier viel de verdiende 1-0. Een vrije trap van Ruud Verstegen kwam bij Luuk van den Elzen die de score opende. In de zeventigste minuut kwamen de bezoekers uit Zeeland langszij. Uit de omschakeling was het Noud van Schijndel die fraai 1-1 scoorde. Van der Steen: “Het was werkelijk de eerste kans. Slecht verdedigd van ons. Dat mag nooit gebeuren met deze overmacht. Geen verwijt aan Festilent overigens dat keihard knokte en werkte.” Festilent probeerde met alle macht de gelijke stand naar het einde te brengen, maar in de 97e minuut was het raak. Na een handsbal in de Zeelandse zestien van Ruud Verbakel ging de bal op de stip. Van den Elzen faalde niet met zijn tweede van de middag en dompelde Festilent in rouw. De Zeelanders hebben de laatste weken een patent op het verliezen in blessuretijd. Volkel mag zich opmaken voor een beslissing tegen Boekel Sport met als inzet periode-1. Beide teams staan exact gelijk in punten en doelsaldo.

Margriet - Rhode
Margriet lijkt niet te stoppen en boekte de derde zege tegen Rhode vanmiddag. De Ossenaren kwamen in de twintigste minuut op voorsprong door een treffer Rick van Rodijnen die een teruggelegde kopbal van Gijs Bouwens doeltreffend af wist te ronden. Lars Visser vierde zijn terugkeer in de hoofdmacht van Margriet eveneens met een treffer. Tien minuten voor rust profiteerde hij van een foute terugspeelbal van Rhode: 2-0. Bouwens was het die de ruststand leek te bepalen op 3-0, maar even niet opletten bij Margriet werd onmiddellijk afgestraft door Rhode. Jeroen van de Wijdenven bepaalde namens het bezoekende Rhode de ruststand op 3-1. De wedstrijd was gelopen na rust. Rhode drong wel aan, maar ontbeerde de overtuiging. In de 78e minuut was het Ramon Verbiesen die de eindstand bepaalde met zijn treffer naar 4-1. Verbiesen rondde een voorzet van Danny Laukes doeltreffend af.

Venhorst - Avesteyn
Venhorst won met het kleinst mogelijke verschil van het bezoekende Avesteyn. De Dinthernaren waren zeker niet minder dan de thuis, maar de spitsen staken niet echt in grootste vorm. Rens van Vugt deed niet mee en bleef geblesseerd langs de kant. Het enige doelpunt viel in de veertigste minuut. Uit de omschakeling gaf Mark van Sleeuwen een steekbal op de sprintende Tom van den Boogaard die in de lange hoek scoorde. Na rust lange tijd een beter Avesteyn. Trainer Willem van der Burgt was daar eerlijk over: “We hadden gezegd dat we vandaag hoe dan ook moesten winnen. Hoe dat ging vonden we niet belangrijk en alleen winst telde. Avesteyn was in de tweede helft ook met fases beter, maar daarentegen kregen wij kansen in de omschakeling die we dan niet maken. Ik ben blij met de drie punten en richten ons op DAW waar we volgende week tegen spelen.”

[image=292748][image=292747]

FC Uden – Avanti’31
FC Uden kreeg weer eens een ouderwetse Patrick Witjes te zien. De Udenaar scoorde alle vier de treffers voor het team van trainer Johan van Osch. Het was Avanti’31 dat de score opende op Sportpark De Vlasakker. Stef Smits kopte uit een corner van Geert van Heeswijk raak. De gastheren kwamen in de 33e minuut weer op gelijke hoogte. Witjes was attent in de rebound bij een Udense vrije trap. Na rust een beter FC Uden dat makkelijker voetbalde dan de gasten uit Schijndel. De 2-1 voorsprong door Witjes was dan ook dikverdiend in die fase. Tot ongetwijfeld woede van trainer Van Osch kon Avanti’31 via Bas van Gaal weer langszij komen. De Udense voorsprong kwam vanaf elf meter nadat bij een fel bekritiseerde overtreding de bal op de Schijndelse stip ging. Witjes tekende voor zijn derde doelpunt naar 3-2. Veel gele kaarten aan de kant van Avanti’31 waar trainer Ronny Everaerts zich behoorlijk kwaad over maakte: “Die kaarten werden veel te makkelijk gegeven, dat leek nergens op. Ik ben eerlijk en zeg dat FC Uden verdiend heeft gewonnen, maar wat die scheidsrechter deed vond ik vreemd.” Witjes maakte tien minuten voor tijd zijn kwartet doelpunten vol nadat de Schijndelse doelman een bal losliet. Menno Geerts gaf Werner van Weert de kans de eindstand wat dragelijker te maken naar 4-3. Trainer van Osch heeft zijn zin: winst, en die kwam er met vaak prima voetbal en de weer scorende Witjes kon zijn middag niet meer stuk.

Nulandia – Berghem Sport
Nulandia deelde een fikse oorvijg uit aan het bezoekende Berghem Sport dat weer even de weg kwijt lijkt te zijn. De ploeg creëerde zich geen enkele kans behoudens een paar corners. De Nulandse handen konden al na één minuut de lucht in nadat Rick Rovers van 35 meter raak pegelde. Een leuke binnenkomer voor de tweede-elftal speler, die van trainer Ton Berens een basisplek kreeg. Halverwege de tweede helft was het Ruud Tielemans die de 2-0 ruststand bepaalde. Een zwaar naar buitenspel riekende 3-0 viel na 15 minuten in de tweede helft. Luuk van de Doelen mocht door en faalde niet voor Berghem Sport-doelman Kevin van Lent. De 4-0 en 5-0 waren eigen doelpunten van Berghem Sport. Ton Berens was tevreden. “Wat moet ik er van zeggen. We hebben gedaan wat we moesten doen en dat was winnen. De tweede helft begonnen we niet sterk dat als enig minpuntje, voor de rest dik tevreden.” Nulandia maakt zich op voor de derby komende zaterdag met het herboren Margriet.