Afbeelding

Nieuw café: De Vrolijke Koster

Centrum 1.325 keer gelezen
UDEN – De Vrolijke Koster is de naam van een nieuw café aan de Markt in Uden. Daar waar begin dit jaar nog dj’s draaide in bar club Sanchezz, zingt straks onder andere de kastelein zelf. Johnny Romein (50) is de uitbater van De Vrolijke Koster en hij opent vrijdag om 21.00 uur zijn nieuwe zaak.

[image=292590]

Johnny Romein is de artiestennaam van John van der Ree. Een rasechte Amsterdammer die in 1990-1991 doorbrak als volkszanger. In 1994 scoorde hij een hit met De Vrolijke Koster. Hij toerde en zong terwijl vrouw en drie kinderen thuis bleven. Dat vond de zanger steeds vervelender worden. Hij had behoefte aan een gezinsleven en aan werk dat hij kon delen met zijn gezin. Zeventien jaar geleden trok hij naar het zuiden en nam in Ledeacker op de grens van St. Anthonis het bekende Bryenburg over. Deze horecazaak werd in de weekenden bezocht door mensen uit de hele regio. Tot een jaar geleden toen door brandstichting het oude pand in vlammen op ging.
De eigenaar van het pand heeft Breyenburg niet weer opgebouwd en Van der Ree wilde door. Hij opende een nieuw kroegje in St. Anthonis, ook met de naam Vrolijke Koster. Ondertussen hield hij de ontwikkelingen in Uden bij. “Ik ben weg van Uden. Ik wordt blij van alle dingen die hier gebeuren. Ik mis die activiteiten, ben nog steeds wel een stadsmens. Daarom heb ik hier een goed gevoel bij. Bovendien zijn mijn drie kinderen inmiddels ook actief in de horeca en ze gaan mij helpen. Het wordt een echt familiebedrijf.”
De Vrolijke Koster is op vrijdag en zaterdagen open van 21.00 tot 04.00 uur. Iedere eerste zondag van de maand is er van 16.00 tot 23.00 uur Johnny Romein meets friends. In St. Anthonis doet hij dat elke laatste zondag van de maand en dat is een succes. “Dan zingen bevriende artiesten en ik treedt zelf ook op. Het wordt hier honderd procent feest. Vaak live muziek en lekkere warme snackjes waar me mee rondgaan.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant