Afbeelding

Holland’s Next Topmodel weer naar school

Column 43 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83646]

Ik heb een hairstylist en die werkt alleen ’s nachts, het is namelijk mijn kussen in bed. Die paar haren die ik nog heb, vormen vrijwel altijd een coup windhoos, hoe ik ze ook kam. Ik vermijd daarom spiegels. Anders dan mijn vriendin, al is die ook niet tevreden met wat ze daarin ziet: “Bah, kunnen foto’s en spiegels het er nou eindelijk ‘s over eens worden, hoe ik er precies uit zie!”, verzuchtte ze vanochtend. Wist ik allang: Spiegels en camera’s zijn niet te vertrouwen. Op mijn laatste selfy lijkt het net alsof ik een joekel van een snor heb, terwijl het enkel de schaduw van mijn neusharen is. Nee, het is allemaal gezichtsbedrog. Als je echt wil weten hoe je er uit ziet, dan moet je een kind vragen om een portret van jou te tekenen. Zo zie je er in werkelijkheid uit, en niet anders.

Ik ben benieuwd hoe Nicky Opheij uit Handel zichzelf ziet. Ze is als winnares van Holland’s Next Topmodel bloedmooi maar meestal vindt zo iemand zichzelf juist erg lelijk. Mooie mensen hebben ook barweinig vertrouwen in spiegels. Zo gaat dat. Nicky zit op ROC de Leijgraaf in Veghel en doet daar bouwkunde – jawel, ook een prijs waard – dus ze zou voor zichzelf een betrouwbare spiegel kunnen ontwerpen én maken! Kom daar maar ’s om in dat opgespoten glamourwereldje van de hooggehakte mannequins!

Mijn tante Grada was vroeger ook een beauty. Maar daar is driekwart eeuw en een boel cosmetische ingrepen later, niet zoveel meer van over. Vanwege haar facelift heeft ze nou ineens een kop als een condoom dat over een pompoen is getrokken, maar haar nek blijft een verschrompeld stuk schildpaddenscrotum na een duik in het ijswater. Sorry lezers, anders kan ik het niet beschrijven. Een corrigerende slip kan uitkomst bieden maar dan moet ze die wel over haar hoofd trekken. Van een afstand lijkt ze een wandelende drieliter colafles. Ze heeft nu een enorm lijf met een klein smal koppie. Van de zomer wilde ze dat wat meer in balans brengen. Nou zijn er vrouwen die hun gezicht in laten spuiten met paardenvet – dat heet hyposuctie - , maar Grada koos ervoor om het vet uit haar kont in haar wangen te spuiten. Als ze nou moet poepen, bloost ze. Conclusie: Sommige mensen moeten niet naar de plastisch chirurg maar naar Lourdes.

Een hooggehakt weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant