Afbeelding

UDI'19 met gehavend team naar Breda?

Voetbal 11 keer gelezen
UDEN - De ziekenboeg werd bij UDI'19 de laatste dagen maar voller en voller. Het is de vraag met welk team trainer Bas Gösgens zaterdag in Breda kan beginnen als er tegen Baronie wordt afgetrapt. Na twee wedstrijden zonder zege kunnen de Udenaren echter eigenlijk wel weer eens drie punten gebruiken.

Het was invaller Lars van Geelkerken die de Parkzichters afgelopen zondag op de valreep nog een punt bezorgde tegen koploper DOSKO: 1-1. Van Geelkerken was in de ploeg gekomen voor de met spierklachten uitgevallen spits Sam Wassenberg. De invaller ging eigenlijk als aanvallende middenvelder acteren maar bleek het meeste van waarde als hij zich als aanspeelpunt in de spits meldde. Abdes Assouiki, eigenlijk naar voren verordonneert, kwam dan ineens ook beter uit de verf want zodoende kon hij lekker combineren en doorbewegen met een fysiek sterk aanspeelpunt voor hem. Wellicht dat Gösgens dit ook zo gezien heeft en voor deze optie zal kiezen als Sam Wassenberg, onomstreden aanvalsleider in een normale omstandigheid, nog steeds niet inzetbaar blijkt te zijn. Het is zeer de vraag of hij zal spelen al lijkt zijn blessure relatief nog mee te vallen. Tenminste, dat liet hij ons dinsdag weten.

[image=292545]

Achterin
In defensief opzicht leerde de technische staf tegen DOSKO dat Tomas Hendriks ook erg goed in het centrum kan spelen naast Ritchie Anpong al wist Gösgens dit eigenlijk al vooraf. "Ze speelden al eerder samen bij een andere club." En dat kwam goed uit want Nick van Dijk en Thijmen de Ruiter waren niet inzetbaar terwijl ook Randy Hofmeijer, die middenvelder die ook eventueel centraal achterin kan spelen, eveneens met kuitklachten aan de kant bleef. Jaap Benkers is echter ook weer speelklaar, hij kan ook aan de zijkanten achterin spelen. Het is dus allemaal nog erg onduidelijk hoe en met welke spelers UDI'19 zaterdag aan de start zal verschijnen. Hoe dan ook zullen er wel punten gepakt moeten worden als men mee wil doen bovenin. De 'liefhebber' zou graag zien dat youngster Robin Walk vanaf het begin mag meedoen. De middenvelder, een beetje een kruising tussen Jantje Peters en Wim Jonk, maakt het baltempo meteen hoger van de Parkzichters en dat is veelal toch een prettige eigenschap voor een speler binnen een voetbalteam. Zijn trainer onderkent dit ook en houdt van de voetballer Walk maar tegelijkertijd houdt hij nog een slag om de arm. Hij heeft dan ook nog andere opties. We zullen het zien. Baronie heeft ook de puntjes nodig want als de 'traditionsverein' uit Breda ook weer van UDI'19 verliest dan komen de onderste plaatsen behoorlijk in het zicht.

[image=285809]



Programma Hoofdklasse B
- De Valk - AWC
-sv TOP - sv Deurne
-TEC - Groene Ster
-Bl.Geel'38/JUMBO - Dongen
-Schijndel/DE WIT - Gemert (Zaterdag: 19.30 uur)
-DOSKO - OSS'20
-Baronie - UDI'19/Beter Bed (zaterdag: 19.30 uur)

Stand Hoofdklasse B:
1. DOSKO 7 - 15
2. TEC 6 - 13
3. Gemert 6 - 13
4. Dongen 7 - 13
5. UDI'19/Beter Bed 7 - 13
6. Blauw Geel'38/Jumbo 7 - 12
7. O.S.S.'20 7 - 12
8. Groene Ster 7 - 11
9. TOP 7 - 9
10. Baronie 7 - 8
11. AWC 7 - 5
12. De Valk 7 - 4
13. Schijndel/De Wit 7 - 3
14. Deurne 7 - 3
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant