Afbeelding

Knokkend UDI'19 laat maar terecht naast DOSKO

Voetbal 6 keer gelezen
UDEN - De topper tussen UDI'19 en koploper DOSKO leverde zeker geen hoogstaand voetbal op maar spannend was het wel. De gasten kwamen op voorsprong maar uiteindelijk was het invaller Lars van Geelkerken die vlak voor tijd alsnog een meer dan verdiend punt voor de gastheren veilig stelde: 1-1.

[youtube=KqTJL1V_7wA]

[image=292411]

De Parkzichters moesten behoorlijk gehavend beginnen. Vooral achterin was het puzzelen geblazen want zowel Thijmen de Ruiter als Nick van Dijk waren geblesseerd. Tot overmaat van ramp bleef ook Randy Hofmeijer langs de kant vanwege een licht verrekte kuit. Hofmeijer: "Ik had wellicht kunnen spelen maar de medische staf wilde geen risico's nemen."

[image=292407]

Tomas Hendriks
UDI'19-trainer Bas Gösgens moest dus roeien met de riemen die hij had maar toch was het verrassend dat hij startte met Tomas Hendriks als centrale verdediger. Hendriks speelde in het verleden namelijk vooral als linksback. Gösgens: "Hij speelde vroeger al met Ritchie Anpong samen, vandaar. Het pakte heel goed uit, ik vond Tomas onze beste man vandaag." Daar had de trainer gelijk in want Hendriks speelde echt een prima wedstrijd. De gastheren gaven eigenlijk sowieso weinig weg tegen een DOSKO dat het vooral moest hebben van zeer compact verdedigen en de aanwezigheid van veel fysieke kracht en een gedegen teamdiscipline. Wie naar het duel keek kon zich moeilijk voorstellen dat hier de nummers één en twee aan het werk waren, het niveau lag niet al te hoog.

[image=292408]

Sneller diep
Omdat DOSKO eigenlijk met twee horizontale linie's voor elkaar speelde, kort op elkaar, lag er wel regelmatig wat ruimte achter de verdediging. Spits Sam Wassenberg loerde er als vanouds op maar zijn teamgenoten verzuimden om er regelmatig een balletje achter te leggen. Toch kwamen de beste kansen voor de thuisploeg. Na doorzetten van Michiel van Zuidam, zeer dreigende acties afwisselend met apatische droommomenten, kwam Sam Wassenberg schuin vrij voor de goal. De spits wilde in het dak van de goal mikken maar besloot vanaf een paar meter over. Even later ging Van Zuidam zelf op snelheid door maar alleen voor doelman Mark van den Kieboom, sterk keepend, schoot hij de bal toen deze net onder zijn lichaam lag waardoor er geen kracht in zijn inzet kwam. Aan de andere kant was het bij de eerste de beste kans meteen raak. Michiel van Zuidam en Joep van Geelkerken, moet echt beter gaan spelen met zijn kwaliteiten, lieten zich op het middenveld aftroeven waarna ook Anpong mistastte en de uitstekende spits Marvin Bedaf alleen op keeper Denny Witjes afkon: 0-1. Bedaf maakte het beheerst af met de binnenkant van de rechtervoet.

[image=292410]

Knokken zonder goed te voetballen
De achterstand was wat ongelukkig voor UDI'19 want ondanks het matige spel kon ook DOSKO geen aanspraak maken op een voorsprong. Daarbij waren de beste kansen voor de thuisploeg geweest. Na de pauze probeerde de tricolores wat het kon. De vorm was er niet echt maar de inzet was bij tijd en wijle hartverwarmend. Gösgens deed het enige juiste door eindelijk rasvoetballer Robin Walk in de ploeg te brengen. Walk is een voetballer die het spel kan versnellen doordat hij altijd aanspeelbaar is, telkens de goede kant opdraait en met simpele passjes telkens de goede man ziet. Misschien moet hij nog iets vaker voor de verticale bal kiezen dan de horizontale, maar dan praat je over details. Echt een prima speler. Gösgens: "Robin zit er dicht tegenaan, geen zorgen. Die jongen komt er wel." Eigenlijk was de zwak spelende Tim Wolf rijp voor een wissel maar tot overmaat van ramp moest Sam Wassenberg met een blessure naar de kant. Lars van Geelkerken kwam erin en Abdes Assouiki ging in de punt lopen. Dat leverde een enigszins onthoofde thuisploeg op. Michiel van Zuidam kwam nog wel met een paar goede voorzetten maar de echte stootkracht ontbrak voorin. Een compliment echter voor de verdediging van UDI'19 dat ondanks de vele meters ruimte in de rug goed overeind bleef. Naast uitblinker Hendriks haalden ook Dick Smits en Ritchie Anpong een ruime voldoende.

[image=292411]

Van Geelkerken aanspeelpunt
UDI'19 werd pas echt weer gevaarlijk toen Lars van Geelkerken wat dichter bij Assouiki ging spelen en daardoor afwisselend als aanspeelpunt kon dienen. Met hem erbij kwam de handige combineerder Assouiki ineens beter uit de verf. Na een geweldige combinatie met Van Geelkerken stuitte de kleine middenvelder vlak voor tijd op de goed uitgekomen Van den Kieboom. DOSKO leek overeind te blijven en drie punten te stelen. De thuisploeg bleef echter geloven in een goed resultaat en weigerde zich neer te leggen bij een nederlaag. In de laatste minuut kwam de beloning toen Dick Smits de aanval goed opzette en op inzet bij Bart van Schijndel, keihard werkend en nuttig spelend, bezorgde die Lars van Geelkerken alleen doorstak. De invaller maakte het vervolgens met een bekeken schuiver in de verre hoek zeer beheerst af: 1-1. Gösgens: "Dan zie je weer dat Lars veel scorend vermogen heeft. Dat hebben we nodig." UDI'19 pakte daarmee een dikverdiend punt maar eigenlijk had er meer ingezeten. Gösgens: "Ik denk dat als er één team had moeten winnen dat wij het waren." Aan de andere kant zal de late gelijkmaker veel vertrouwen geven. En het dreigt dit jaar lekker spannend te worden in de Hoofdklasse B, en dat is dan weer vooral leuk voor de neutrale volger. Zoals wij.(Willy Rooyakkers)

[image=292409]

UDI'19 - Witjes, Van Cuijk (57. Walk), Anpong, Hendriks, Smits, J. van Geelkerken, Van Schijndel, Assouiki, Wolf, Wassenberg (65. L. van Geelkerken), Van Zuidam

Uitslagen Hoofdklasse B:
-UDI'19 - DOSKO 1-1
-Dongen - Schijndel 3-2
-Gemert - Baronie 2-1
-Groene Ster - TOP 5-3
-Deurne - TEC 1-6
-O.S.S.'20 - De Valk 3-0
-AWC - Blauw Geel'38 0-3

Stand Hoofdklasse B:
1. DOSKO 7 - 15
2. TEC 6 - 13
3. Gemert 6 - 13
4. Dongen 7 - 13
5. UDI'19/Beter Bed 7 - 13
6. Blauw Geel'38/Jumbo 7 - 12
7. O.S.S.'20 7 - 12
8. Groene Ster 7 - 11
9. TOP 7 - 9
10. Baronie 7 - 8
11. AWC 7 - 5
12. De Valk 7 - 4
13. Schijndel/De Wit 7 - 3
14. Deurne 7 - 3
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant