Afbeelding

Raad kiest invulling Dicoterrein

Centrum 90 keer gelezen
UDEN – De gemeenteraad van Uden mag kiezen hoe het braakliggende Dicoterrein in de toekomst ingevuld wordt . Daarvoor heeft het College van Burgemeester en Wethouders alle verschillende ideeën op een rijtje gezet die er voor het terrein gekomen zijn de afgelopen jaren. Het is aan de raadsleden om voor – en nadelen van de verschillende scenario’s af te wegen, zodat duidelijk wordt welke kant het op zou moeten met deze markante plek midden in het centrum.

[image=292359]

Wat betreft burgemeester en wethouders zou de herontwikkeling van het Dicoterrein op korte termijn opgepakt moeten worden. Woningbouw is volgens het college het meest geschikt voor het terrein.
Wethouder René Peerenboom kondigde in juli vorig jaar aan dat halverwege dit jaar begonnen kon worden met de voorbereidingen op bebouwing van het Dicoterrein. De gemeente voorzag de daadwerkelijke ontwikkeling daar, niet eerder dan januari 2017. Maar er zou niets op tegen zijn om alvast te beginnen met bijvoorbeeld de sanering van vervuilde grond. Eigenaar van het terrein is Combinatie Velmolen CV (Heijmans, ING en Ahold). Die heeft in 2012 al aangegeven toch eerder te willen bouwen dan 2017. Er zijn verschillende partijen die azen op het grote terrein met vele mogelijkheden. Het college schetst vier scenario’s waaruit gekozen zou moeten worden.

Scenario’s
Een is sporten op het Dicoterrein. Er ligt een plan van Udenaar Roland van Grunsven. Hij is eigenaar van het bedrijf YOB dat software levert voor accountantskantoren en droomt van een Indoor SportCentrum met drie sporthallen, een wedstrijdbad, sportcafé en ruimten voor zorghandelingen. Om het betaalbaar te maken zouden er 220 gestapelde woningen gebouwd moeten worden.
Twee is evenementen. Het Dicoterrein zou een multifunctioneel terrein voor festivals en andere grote activiteiten moeten worden.
Drie is wonen. Er ligt een plan van enthousiaste Udenaren die op het terrein luxe bungalows willen bouwen. Ze hebben intensief overlegd met eigenaar Velmolen CV die verder wil voorzien in 200 koopwoningen voor een brede doelgroep. Ahold zit in de combinatie omdat die een supermarkt wil bouwen op het terrein.

Reserveren
Tot slot is er het scenario dat het Dicoterrein reserveert voor de toekomst omdat het nu geen ‘doorn in het oog’ is. Een tijdelijke invulling zou volstaan. Bebouwing zou bovendien gevolgen hebben voor andere projecten. Deze optie valt blijkbaar af omdat B. en W. immers zelf voorstellen aan de slag te gaan.
Volgens het college zijn er grote verschillen maar ook overeenkomsten tussen de scenario’s. Ze moeten er allemaal toe leiden dat het terrein op de schop gaat. Aan de gemeenteraad om te kiezen met welk initiatief de gemeente Uden naar eigenaar Combinatie Velmolen kan stappen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant