Afbeelding

Regiokoor Viva la Musica houdt benefietconcert

Muziek 39 keer gelezen
UDEN - Het Regionaal Klassiek Muziektheater Viva La Musica geeft zondagmiddag 2 november om 14.30 uur samen met Balletschool Chantal van de Water in Theater Markant in Uden een benefietconcert voor de Udense Stichting Inti Huahuacuna.

[image=292328]

Onder leiding van dirigent Ago Verdonschot verzorgt Viva La Musica een uitvoering voor het hele gezin, met muzikale verrassingen en dans van leerlingen van Chantal van de Water. Wilma Bierens, de beschermvrouw van Viva la Musica en hoofd vakdocent op het Fontys Conservatorium in Tilburg, zingt bovendien een duet met Ago Verdonschot.
Het gaat te ver om alle stukken op te noemen die worden uitgevoerd, maar het wordt een mooi en afwisselend programma.
De opbrengst van dit benefietconcert komt ten goede aan de Stichting Inti Huahuacuna. Die heeft tot doel de levensomstandigheden en ontwikkelingsmogelijkheden van kansarme straatkinderen in Cusco, Peru te verbeteren. Vanuit de gedachte: "Ieder kind verdient gelijke kansen, waar ook ter wereld" zorgt Inti Huahuacuna voor dagopvang. Deze opvang betekent voor hen een warm ‘thuis’. Hierdoor biedt Inti Huahuacuna zekerheid en een toekomst aan deze kinderen en maakt zij voor hen het verschil tussen leven en overleven.
Oprichtster Marianne Schepers wil met deze donatie ook muziek brengen in het leven van de Peruaanse kinderen. “Wat is er mooier dan met zang en dans kansarme kinderen kansrijker te maken.” Initiatiefnemer Mari de Wit en voorzitter Wilgard van Lee van Viva la Musica hopen op een grote opkomst. De prijs van een kaartje is 13,50 euro, exclusief administratiekosten van 1,50 euro.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant