Afbeelding

Belangrijk ijkpunt aanstaande voor UDI'19

Voetbal 2 keer gelezen
UDEN - Met twaalf uit zes valt er qua resultaat weinig aan te merken op de seizoensstart van UDI'19 dit jaar. Slechts twee puntjes bedraagt de achterstand op koploper DOSKO. De hele verrassende koploper mogen we wel zeggen. Aanstaande zondag vormt een belangrijk moment want DOSKO komt naar Uden toe.

Over het spel van de Parkzichters valt echter wel wat te zeggen. Natuurlijk laat men regelmatig fraaie staaltjes voetbal zien maar wat vooral opvalt is dat het team niet in staat is om een wedstrijd te controleren. Ook niet tegen clubs als SV Deurne, SV TOP en Schijndel, tegen niemand. Deze wedstrijden werden wel gewonnen maar de tegenstanders kregen veel teveel kansen en vooral ook vrijheden om lekker te ballen.

[image=194778]

Balans
Er zal dus snel een betere balans in het team moeten komen, dat beseft trainer Bas Gösgens ook maar al te goed. Niet voor niets meldde hij al voor de kansloos verloren wedstrijd bij TEC dat 'we beter moeten gaan spelen want zo winnen we geen toppers'. Helaas voor hem kreeg hij een week later al het gelijk ondubbelzinnig aan zijn zijde in Tiel. Het heeft een beetje te maken met de manier van spelen. UDI'19 zoekt heel snel diepte bij balverovering maar als men dan de bal weer kwijt raakt dan ontstaan er grote ruimtes voor juist de tegenstander om te voetballen. De achterhoede durft niet door te schuiven op zo'n moment, de middenlinie kan het niet belopen dan. Het zal compacter moeten wat dat betreft. Tegen DOSKO zal het in ieder geval anders moeten wat dat betreft want het team uit Bergen op Zoom bewijst dit jaar ontzettend effectief te kunnen zijn.

[image=107880]

Twijfelgeval
Wint UDI'19 zondag dan mag zich men wel gewoon koploper noemen van de Hoofdklasse B. Zo is het natuurlijk wel. De technische leiding van de club is dan ook gematigd tevreden momenteel. Technisch manager Mario Boseilie: "Ik denk dat het redelijk goed gaat al kan het altijd beter. Over het algemeen hebben we echter een goed gevoel." Is UDI'19 al bezig overigens met gesprekken met de trainer richting volgend seizoen? "Nee, dat is nog te vroeg. We hebben besloten later te evalueren, we doen niet mee om het zo heel vroeg te doen. Dat is onzin." Een gesprek zoals elk jaar. "Ja, horen wat de trainer zelf wil, wat wij willen en vinden. Wat erin de spelersgroep leeft, dat is vooral erg belangrijk, gewoon het standaardverhaal." Aanstaande zondag zal UDI'19 het wellicht moeten doen met de licht geblesseerde Randy Hofmeijer. Het is de vraag of hij fit genoeg zal zijn. Jaap Benkers is al langere tijd geblesseerd.(WR)

Programma Hoofdklasse B
- AWC - Blauw Geel '38
- Deurne - TEC
- Dongen - Schijndel RKSV
- Gemert - Baronie
- Groene Ster - TOP
- OSS '20 - Valk De
- UDI '19 - DOSKO

Stand Hoofdklasse B:
1. DOSKO 6 - 14
2. UDI'19 6 - 12
3. Gemert 5 - 10
4. TEC 5 - 10
5. Dongen 6 - 10
6. Blauw Geel'38 6 - 9
7. sv O.S.S.'20 6 - 9
8. TOP 6 - 9
9. Groene Ster 6 - 8
10. Baronie 6 - 8
11. AWC 6 - 5
12. De Valk 6 - 4
13. Schijndel 6 - 3
14. Deurne 6 - 3
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant