Afbeelding

Jeugd veel betrokken bij politiek

Politiek 55 keer gelezen
UDEN - De gemeente Uden heeft contact met stichting Compass en de werkgroep Udenaar de Toekomst over activiteiten die betrokkenheid van jongeren bij de politiek stimuleren. Er is niet specifiek met het Udens College contact, maar op aanvraag wordt meegewerkt aan activiteiten”, aldus het antwoord van burgemeester en wethouders op vragen van Jong Uden die benieuwd is of er nog iets georganiseerd wordt zoals een Wegwijsdag.

[image=292203]

Jong Uden vindt het belangrijk dat jongeren worden betrokken bij de politiek. In 2013 heeft
de gemeenteraad besloten om in Uden te bezuinigen op de zogenaamde wegwijsdag. De
reden was dat de gemeente en het onderwijs hun jarenlange ervaring zouden kunnen
gebruiken om zelf een vergelijkbare dag te organiseren. Maar daar is tot op heden niks meer over gehoord.
In het voorjaar was er een jongerendebat in de Pul, mede tot stand gekomen door een incidentele subsidie jongerenparticipatie van de gemeente Uden. Een ander voorbeeld is de jongerenraad Odiliapeel. Deze is ontstaan vanuit de behoefte van de jongeren zelf. Dat blijkt een succesformule, die de gemeente ondersteunt met incidentele subsidie. Het college heeft daarvoor een budget jongerenparticipatie beschikbaar gesteld.

Ambassadeurs
Volgens de gemeente is er nog meer gebeurd. In februari zijn klassen van drie vmbo in het gemeentehuis aan het werk geweest met het thema politiek in Uden. En de Knoerissen hebben in die maand een raadsvergadering gehouden met de ambassadeurs van de groepen zeven en acht van de basisscholen. Ook was er een ontbijt in het kader van het nationaal schoolontbijt waarbij de burgemeester een basisschoolklas ontving. In november vorig jaar werd een vergadering van de raad van basisschool Sint Jozef gehouden waarbij de burgemeester voorzitter was. Deze activiteiten worden door de scholen zelf geregeld. Ook zijn er regelmatig leerlingen uit andere landen die kennismaken met de gemeente Uden in het kader van een uitwisselingsprogramma met het Udens College.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant