Afbeelding

Jubileumconcert Adaja in Markant

Muziek 68 keer gelezen
UDEN - Gospelkoor Adaja viert zondag 26 oktober om 14.00 uur het 20-jarig bestaan met een jubileumconcert in Markant Uden. Het koor heeft veertig leden uit Uden en omgeving. Adaja betekent: Sieraad van de Heer. Het koor, heeft een eigen combo bestaande uit: pianist, gitarist, bassist en drummer, en staat onder de bezielende leiding van dirigent Wim Mank.

[image=292183]

Twintig jaar geleden kwam Joke van den Hoogen vanuit Veldhoven in Uden wonen en miste hier een gospelkoor Ze is toen gaan praten in de Pius X-parochie met pastor Leo en kreeg daar alle medewerking om een gospelkoor te starten. Ze begon met een oproep in de krant en daar kwamen al meteen veel reacties op.
Nu 20 jaar later bestaat dit koor nog steeds. Het repertoire bestaat uit gospels en kerstliederen die voorheen in Pius X-kerk klonken. “Sinds 2006 zijn wij een parochiekoor en zingen we in de St. Petruskerk in Uden”, vertelt Nellie Kerkhof. “Wij zijn ook veel gevraagde gasten op festivals, kerstmarkten en bij verschillende vieringen in kerken en tehuizen in de omgeving. Ons 15-jarig bestaan hebben we in 2009 gevierd met het uitbrengen van onze eerste eigen cd, genaamd Gospel Changes.”

Jubileumconcert
Gospelkoor Adaja zingt tijdens het jubileumconcert in Markant liedjes uit het oude repertoire, maar ook veel nieuwe liedjes. “Enkele van onze leden houden voor deze middag in Markant een loterij voor Team Tijs dat zich inzet voor stichting Stofwisselkracht. Tijs is het kleinkind van een van onze leden met de stofwisselingsziekte Sanfilippo A. Alle koorleden leven erg met hem en zijn familie mee.”

Te gast bij het concert van Adaja zijn Popkoor Sprightly en Muziekgroep Imemato. Udens Big Band sluit de middag af met een spetterend optreden in de foyer. Kaartjes kosten 5 euro. Meer weten, kijk op www.gospelkoor-adaja.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant