Afbeelding

In The Attic wint eerste voorronde BreakOut

Muziek 56 keer gelezen
ERP – In het JJC in Erp werd zondag de eerste voorronde van de Open Errup bandwedstrijd BreakOut gehouden. Drie bands streden om een finaleplaats. In The Attic ging er uiteindelijk met de winst vandoor.

[image=292177]

In The Attic gaf de aftrap. Openend met ‘Keep on rockin’ in the free world’ speelden de jongens een breed scala covers van Deep Purple, Pearl Jam tot AC/DC. Daarna was het de beurt aan BlackHoleSun. Voortgekomen uit Moped maakte de band in de BreakOut nevelrook met pompende bas, felle gitaar en galmende zang een mix van spacerock en stoner/hardrock met een lekkere injectie psychedelica. De afsluiter was The Unchanged Plan. Melodieuze emo-punkrock, bas en drums als strakke ritmesectie, een eigenzinnige gitarist met gedurfde gitaarlijnen en een zanger als Mott the Hoople meets Jeffrey Lee Pierce.
Na afloop was de publieksstemming, waarbij In The Attic als winnaar uit de bus kwam. Ze gaan door naar de finale van 1 februari, waar gespeeld wordt om twee plaatsen voor Open Errup, het Erpse Koningsdag festival.
Beginnende bands kunnen zich nog steeds aanmelden op . Meer informatie op www.jjc-erp.nl.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant