Afbeelding

Actie tegen woninginbrekers op Uden Zuid

Politie 45 keer gelezen
UDEN - De politie heeft dinsdagavond, samen met een aantal partners, een preventieve actie in Uden Zuid gehouden gericht op woninginbraken. Op een verschillende locaties werden automobilisten aangesproken.

[image=287555]

Zij kregen een folder mee met daarin onder andere tips om woninginbraken te voorkomen. In totaal werden ongeveer 685 folders uitgedeeld. Daarnaast werden met behulp van ANPR ruim 1934 auto's gecontroleerd. Bij de controle in Uden werd door de politie samengewerkt met een bewoner van Uden Zuid, vier BOA's van de gemeente en dertien studenten (HTVP) van het Willem I College uit 's-Hertogenbosch.
Bij de controle werd ook een ANPR-voertuig (Automatic Number Plate Recognition) ingezet. In het kentekenherkenningssysteem staan kentekens opgeslagen. Dit zijn kentekens van voertuigen van personen die eerder onder verdachte situaties zijn gecontroleerd, of van personen die nog boetes hebben openstaan. Daarnaast bevat het systeem kentekens van voertuigen van woninginbrekers uit het hele land, die eerder zijn aangehouden voor woninginbraken. Zodra het systeem een 'verdacht' kenteken herkent, wordt de bestuurder gecontroleerd. Een bestuurder bleek te rijden met een ongeldig rijbewijs, een persoon bleek een vals kentekenbewijs te hebben en een aantal bestuurders had nog boetes open staan.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant