Afbeelding

Hockeyclub Uden wil niet wachten

Politiek 25 keer gelezen
UDEN - "Investeringen in de hockeyvelden, uitbreiding met een vierde veld en renovatie van de accommodatie kunnen niet langer worden uitgesteld. Voorzitter Han Gootzen van Hockeyclub Uden hield woensdagavond een pleidooi voor zijn club om investeringen niet uit te stellen maar volgend jaar te beginnen. Hij reageert daarmee op het voorstel in de begroting om pas in 2016 een vierde veld aan te leggen.

[image=13091]

Hij deed dat woensdagavond tijdens een speciale commissievergadering waarin insprekers de kans kregen om te reageren op de voorgenomen gemeentebegroting die 6 november wordt behandeld.
Volgens Gootzen is er te weinig trainingscapaciteit vooral voor de jeugd omdat het ledenaantal zo groeit. Bovendien zijn door de hockeybond twee velden afgekeurd. Met noodreparaties wordt het voorlopig uitgezongen. De gemeente heeft wel een vervangingsschema opgesteld. Veld twee krijgt volgend jaar een nieuwe toplaag en veld drie in 2016. In de begroting is een nieuw vierde veld meegenomen per 1 januari 2016.

Aanbesteden
“Onze suggestie is om niet te wachten en snel zowel de nieuwe toplaag als het vierde veld in een keer aan te besteden, eventueel samen met UDI waar ook zoiets moet gebeuren. Dat kan 10 tot 15 procent korting opleveren. We willen graag meedenken om de zomerperiode in 2015 te overbruggen. Daarvoor kunnen we in gesprek met de leverancier van de velden en met onze hoofdsponsor Rabobank. Blijft over de accommodatie die we multifunctioneel willen maken. Denk aan kinderopvang en toegankelijkheid voor mensen met een beperking.”
Samen met de gemeente wil HCU een plan opstellen voor de renovatie van de accommodatie. De kosten daarvan werd vier jaar geleden volgens Gootzen nog op ruim een miljoen euro geschat, maar inmiddels is er al een nieuw waterveld. Hoe hoog het bedrag nu zou zijn, kon hij niet zeggen.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant