Afbeelding

Politie vangt hert in Schaijk

Column 54 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=62095]

Een hete douche is een gewone douche maar dan met mij er onder. Wat een ander als lauw betitelt, vind ik blijkbaar kokend heet. Ik kan je de rooie plekken van ons laatste familieweekend nóg laten zien. Leermomentje. Pas toen ik in het stadskantoor van Uden in mijn eentje op het nummer “Beat it” begon te dansen, begreep ik dat je een flashmob van tevoren moet organiseren. En als je door de politie wordt aangehouden, en je lacht de man eerst verleidelijk toe terwijl je het bovenste knoopje van je blouse losmaakt … dan werkt dat alleen, als je een vrouw bent. Daar ben ik inmiddels ook achter.
Van de politie weet ik niet zoveel. Eigenlijk alleen de top drie van dingen die je nooit tegen een agent moet zeggen. 1. “Hoezo moet ik mee? Hij begon met terugslaan!” 2. “Petje af zeg, U moet zeker 170 hebben gereden om me in te halen.” 3. “Ik wil best mijn rijbewijs pakken, mijnheer agent, maar wilt U dan even mijn biertje vasthouden?” Hiermee help je de rustigste diender over de flos. Gegarandeerd.

Tot zover mijn kennis over het corps. Ik schaam me wel een beetje, omdat ik iedere week wel iets lulligs schrijf over de politie. Pure onwetendheid, blijkt nou. Als ik lees dat de politie in Schaijk een hert heeft gevangen, waarschijnlijk het “durpshert “, dan opper ik zeikerig dat ik wel weet wat er de dag erop in de kantine van het hoofdbureau zal worden geserveerd. Op het bericht “Politie vindt wapen in Berghem”, reageer ik met een smalend “niks bijzonders, ieder dorp heeft een wapen”. En voor de dronkenlap die van de week in Veghel een politieman in het gezicht spuugde, toonde ik zelfs begrip: We wilden toch meer blauw op straat, nou dan! En je moet toch altijd blazen bij de politie? Misschien was die man wel zwanger!
Toegegeven, ik schrijf dit soort dingen omdat ik er de ballen verstand van heb. De 11 jarige Juul van den Brink uit Heesch wil het zover niet laten komen. Hij had als wens om eens een dagje met de politie mee te lopen en werd op zijn wenken bediend. Hij mocht politiekleding passen, meerijden op een motor en op het eind kreeg hij ook nog een groot stuk taart. Dat laatste was jammer. Het hert was blijkbaar al op.

Een blauw weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant