Afbeelding

Jenny van Melis top 3 uitblinker

Onderwijs 19 keer gelezen
BOEKEL - De 19-jarige Jenny van Melis uit Boekel, leerlinge van ROC de Leijgraaf, heeft in de finaleronde van de verkiezing landelijke Uitblinker van het Jaar een plek in de top 3 weten te veroveren. De jury was gecharmeerd van haar droom om CliniClown te worden en erg te spreken over de passende wijze waarop ze haar speech afsloot.

[image=291840]

Jenny van Melis volgt bij ROC de Leijgraaf de opleiding Maatschappelijke zorg specifieke doelgroepen. Al sinds haar jeugd heeft ze een duidelijk doel voor ogen; ze wil CliniClown worden. Jenny werkt heel doelgericht aan haar droom. Zo verzorgt ze al shows als clown en doet ze overal podiumervaring op. Na haar studie bij De Leijgraaf wil ze de hbo-opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening volgen.
Peer van Summeren, voorzitter van het College van Bestuur van ROC de Leijgraaf, is trots op de prestatie van Jenny. ‘We hebben veel kanjers op onze school. Dat Jenny nu de top 3 gehaald heeft is geweldig. Dit is een mooie manier om te laten zien dat mbo-leerlingen heel wat in hun mars hebben.’

Uitblinkers
De landelijke Uitblinkerverkiezing bestaat sinds enkele jaren. Uitblinkers zijn studenten aan het middelbaar beroepsonderwijs die zich op school, tijdens hun stage of op een andere manier tijdens hun opleiding hebben onderscheiden. Dit jaar waren er 47 kandidaten. Uit de top 10 koos een professionele vakjury een top 3 die zich vorige week bij het Uitblinkersgala presenteerde in Den Bosch.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant