3D: Boekel Sport wint derby van Venhorst

Voetbal 14 keer gelezen
BOEKEL - Met een klein verschil won Boekel Sport op Sportpark De Donk van 'buurtje' Venhorst. FC Uden beukte op de goal van Berghem Sport-keeper Kevin van Lent, maar die wist niet van wijken. Volkel dacht op rozen te zitten met de 3-0 ruststand. Avanti'31 liet de Volkelse getrouwen nog even zweten toen het terugkwam naar 3-2.

FC Uden kwam op eigen sportpark niet tot winst tegen het bezoekende Berghem Sport. De Udenaren namen in de achttiende minuut de leiding door een treffer van Bart van Geelkerken. Abdullah Torunoglu had een joekel van een kans nadat hij alleen op Kevin van Lent, de keeper van Berghem Sport, af ging. Maar Van Lent bleek van grote waarde voor zijn team en stopte de bal. FC Uden was het team dat de bekende lakens uitdeelde, maar in de omschakeling bleven de gasten uit Berghem gevaarlijk. Nog voor rust kwam het team van trainer Maikel Maas op gelijke hoogte via een penalty van Wesley Geerlings: 1-1. Vooral het laatste half uur bleven de Udenaren beuken, maar Berghem Sport had Van Lent in de goal en die wist niet wijken.

Het slappe schotje
Boekel Sport won met een klein verschil van het bezoekende Venhorst. De drukbezocht derby werd een leuke wedstrijd met wisselende spelsituaties. Venhorst leunde vooral op het sterke middenveld. Boekel Sport kreeg kansen, maar Venhorst haalde tot twee maal toe de bal van de doellijn. Rens van de Wijst was de maker van het enige doelpunt dat op Sportpark De Donk te bewonderen was vanmiddag. Het slappe schotje verdween succesvol in het doel van Venhorst wat 1-0 betekende. Ook na rust gaven de twee ploegen elkaar geen duimbreed toe en werd er niet meer gescoord.

Spectaculaire redding
Niets leek Volkel een grote zege in de weg te staan tegen koploper Avanti’31. Aanvankelijk hielden de twee ploegen elkaar aardig in evenwicht maar het verloop van de eerste helft namen de gastheren uit Volkel het heft in handen. Stijn van Cuijk snelde na een half uur spelen alleen op doelman Stef van Kaathoven af, maar die bracht spectaculair redding. Drie minuten later was hij echter kansloos nadat van Cuijk de bal panklaar aflegde voor Roy van Hintum die voor Volkel de score opende. De eerder uitblinkende Van Kaathoven moest nu het antwoord schuldig blijven. Van Cuijk ramde direct uit een hoekschop de 2-0 binnen en op slag van rust leek het duel voor de Schijndelnaren op een regelrechte ramp uit te draaien. Het was opnieuw Van Cuijk die op aangeven van Rik Verwijst mocht tekenen voor de 3-0 ruststand. Kat in het bakkie, gelopen koers allemaal oneliners die hierop losgelaten kunnen worden. Dat viel echter anders uit. In de 51e minuut ging Bas van Gaal onderuit in de Volkelse zestien. Geert van Heeswijk tekende vanaf elf meter voor de 3-1. Echter toen Van Gaal kort hierna de aansluitende treffer naar 3-2 binnenschoot werd het wit rond de Volkelse mondjes. Het werd billenknijpen en nagelbijten voor de massaal opgekomen supporters. Het eindsignaal van scheidsrechter Pennings, acht minuten in blessuretijd, kwam dan ook als een verlossing.

[image=291836][image=291835]

Harde schuiver
Nulandia won met 2-1 van het bezoekende Avesteyn. De bezoekers kwamen na een half op voorsprong door een fraaie treffer van Lars van Lee. De Dintherse spits nam de bal van buiten de zestien op zijn ‘pantoffel’ en scoorde via de onderkant van de lat. Nulandia kwam nog voor rust op 1-1 door een doelpunt van Martijn Coelen. Na rust bleven de verhoudingen gelijk, al was Nulandia aan de bal iets sterker. Na een half uur spelen was het Thijs van Druenen die de Nulanders op voorsprong schoot. Een harde schuiver werd nog gepareerd door de Avesteyn-doelman, maar de afspringende bal was een prooi voor Van Druenen: 2-1. In deze stand kwam geen verandering meer.

[image=291453][image=291452][image=291451]

Kantelpunt
Rhode pakt de eerste winst van het seizoen. DAW werd kind van de rekening en ging met 4-1 onderuit op De Neul. Voor rust was het Tim Stewart die met zijn 1-0 van zich liet spreken. Rhode bleef in de tweede helft de betere ploeg en kwam in de 63e minuut door Kyron Brus op 2-0. Nadat Daan van Dinthen er vanaf elf meter 3-0 van maakt,e stond de winst van Rhode vast. DAW scoorde nog wel tegen, maar het laatste woord was voor de thuisclub dat via Paul Smeets de eindstand op 4-1 bepaalde. “Als we winnen van DAW is dat het kantelpunt”, sprak trainer Theo van Lieshout eerder. Nulandia is gewaarschuwd dat over twee weken in Rhode de tegenstander is.