‘De toppers van het festivalseizoen staan hier’

Muziek 26 keer gelezen
VOLKEL - “Een programma dat bij de top van de festivals zit”, meent Gijs de Louw. “Echt, er staan verrassende dingen zoals Festa Orkesta van Kees de Hondt of Kovacs met Udense roots, Typhoon heb ik op Lowlands gezien. De tent ontplofte helemaal. Ik ben trots dat die allemaal naar FestyLand komen. De toppers van het festivalseizoen zie je terug op FestyLand in het eigen durpke!”

[image=291161]

Gijs de Louw kan het weten, want hij is programmeur bij De Pul in Uden, maar kan zijn ei ook aardig kwijt op FestyLand. “Vroeger deden bands een heleboel clubtoer-optredens en een paar festivals, maar nu is dat omgedraaid. Het wordt steeds lastiger voor ons om bands van naam naar de Pul te krijgen. Daarom is het goed dat we FestyLand hebben. Dan kunnen we toch die bands naar de regio halen en in contact komen met de boekingskantoors. Leuk hè, FestyLand! Kunnen we ook de Pul een keer doen? Het mes snijdt aan twee kanten.”

3FM-talent
Naast grote namen, biedt FestyLand ook veel talent. “In de 3FM-tent staan de bands geprogrammeerd die misschien volgend jaar wel eens op het hoofdpodium kunnen staan”, vertelt Gijs. Een mooie mix, maar dat is FestyLand ook in muziekstijlen. “Op FestyLand komt alles bij elkaar, maar de doelgroep verbreedt zich ook heel erg. De ene keer kun je naar dancemuziek luisteren en de volgende dag zet je de nieuwe Rammstein op. Mensen zitten niet meer vast aan één muziekstijl of één subcultuur. Ook al komt er veel dance bij, op FestyLand is er ook plek voor bandjes zoals in de Rosso Rocko-tent. Dat is nog echt een ouderwetse rockkroeg.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant