Afbeelding

Raad wil geen discussie over brief Area

Politiek 25 keer gelezen
UDEN – De oproep van de SP aan de gemeenteraad van Uden om Area te vragen de ‘ongewenste brief’ die onlangs naar huurders is verstuurd in te trekken, vond donderdagavond geen gehoor. De andere partijen vonden het een zaak van Area zelf en overbodig om er een discussie aan de wijden.

[image=267547]

In de brief biedt Area aan huurders van 55 jaar en ouder de mogelijkheid om naar Veghel te verhuizen in ruil voor 3000 euro verhuiskosten. Volgens de SP is de brief met gemengde gevoelens ontvangen. Huurders zouden het gevoel krijgen ‘weg te moeten’. Het weghalen van mensen uit hun buurt zou haaks staan op ontwikkelingen in de maatschappij en de 3000 euro wordt beschouwd als een fooi. De hogere huur in de nieuwe woningen zou een veelvoud zijn. Bovendien, stelt de SP, moet er in Uden, Volkel en Odiliapeel, voldoende woningaanbod komen zodat mensen kunnen blijven wonen waar ze hun sociale netwerk hebben.

Te gek
Wethouder René Peerenbooom gaf aan de huurders niks verplicht zijn en dat de poging van Area past in de tijd dat gezocht wordt naar woningbehoeften van bewoners.
Gijs van Heeswijk van Jong Uden vond het ‘te gek voor woorden’ dat er een motie voor werd ingediend. “Je kunt er gebruik van maken of niet. Klaar.”
Ruud Geerders van Gewoon Uden was het met de SP eens dat de brief ‘een miskleun is’. “Udenaren beschouwen het als een oneerbaar voorstel om naar Veghel te verhuizen. Maar wij kunnen daar niks aan veranderen.”
De SP gaf aan dat de raad toch echt over huisvestingsbeleid gaat, maar het pleidooi was tevergeefs.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant