Afbeelding

Utrechtse studenten winnen Actemium Award

Onderwijs 24 keer gelezen
VEGHEL – Studenten Industriële Automatisering van de Hogeschool Utrecht hebben de Actemium Automation Award gewonnen. Deze jaarlijkse automatiseringswedstrijd voor HBO-studenten werd gehouden bij Actemium in Veghel.

[image=291290]

Ook dit jaar verzorgden leveranciers van Actemium weer zeer uiteenlopende uitdagingen. “Het programma was afwisselend en best pittig”, vertelt een van de deelnemende studenten. “Het vroeg veel concentratie, maar we hadden er samen ook heel veel lol in.”
De jury, bestaande uit klanten van Actemium, beoordeelde de teamprestaties op aanpak, creativiteit, zelfstandigheid en concreet resultaat. Juryvoorzitter Liam van Koert, hoofdredacteur van vakblad PMA: “Afhankelijk van de gekozen studierichting voelt een student zich bij de ene challenge meer thuis dan bij de andere. Juist bij de moeilijke opdrachten wordt een beroep gedaan op creativiteit en is de aanpak belangrijk. Daarbij blijkt overigens vooral time management in de praktijk vrij lastig te zijn.”
Het team Hogeschool Utrecht IA ging met de eer en een geldbedrag van tweeduizend euro naar huis. De teams van Avans Den Bosch IA en Fontys Eindhoven Mechatronica bezetten respectievelijk de tweede en derde plaats.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant