Afbeelding

Boekentoren weer tot leven op Bundersschool

Onderwijs 25 keer gelezen
VEGHEL – Tijdens de Kinderboekenweek wordt er een speciale dag gehouden voor zwerfboeken: de Nationale Kinderzwerfboekdag. Ook op basisschool De Bunders in Veghel wordt er woensdag hernieuwde aandacht gevraagd voor de zwerfboekentoren.

[image=291278]

De leerlingen van de bovenbouw verzamelen zich in de hal rondom de zwerfboekentoren. Mariska Smits, juf van groep 5 en leescoördinator op de school, legt uit: “Jullie mogen allemaal een boek van thuis meenemen die je al gelezen hebt, niet meer leuk vindt en eigenlijk weg wilt doen. Hier op school krijgt het boek een sticker met een code erop en krijgt jouw boek een plekje in de toren. Dan mag je zelf een boek uit de toren pakken en deze meenemen. Het is net winkelen zonder te betalen.” Leerlingen die een boek uit de toren meenemen, mogen het boek lezen en vervolgens laten zwerven. “Je mag het boek overal mee naar toe nemen en achter laten, naar het zwembad, in de trein of zelfs in het vliegtuig!” Het boek is vervolgens via de code overal ter wereld te volgen.

Derde, vierde leven
De zwerfboekentoren op de Bundersschool is niet nieuw, hij staat er al zo’n twee jaar. De school heeft deze dag aangegrepen om er hernieuwde aandacht voor te vragen. “Het eerste jaar liep het heel goed, maar daarna verslapt het een beetje, op deze manier hopen we dat er weer flink gebruik van gemaakt wordt.” De school heeft wel een regel toegepast, wie een boek wil meenemen, moet eerst een boek inleveren, anders is de toren meteen leeg. “Het leuke aan de zwerfboeken is dat jouw boek een tweede, derde en misschien wel vierde leven krijgt.” Een groepje leerlingen duikt meteen de zwerfboekentoren in. Daar kunnen ze op dit moment kiezen uit opvallend veel verhalen van Pinkeltje, maar ook het informatieve boek Vlaggen van Ooggetuigen tot Roza je hoed waait weg van Mieke van Hooft en avonturen van Kikker van Max Velthuijs. Op alle kinderzwerfboeken zit een stikker met ‘Neem me mee, lees me…en laat me weer zwerven’ erop.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant