Afbeelding

1C: Korsten voortaan op 't fietske' naar HVCH

Voetbal 228 keer gelezen
HEESCH – Rik Korsten raakte aan het einde van vorig seizoen geblesseerd en bleef daar tot de competitiestart van dit seizoen last van houden. Vooralsnog moest hij zich tevreden houden met voornamelijk invalbeurten, maar tegen DESK stond hij afgelopen zondag in de basis en scoorde hij twee keer in een met 3-0 gewonnen wedstrijd.

[image=291253]

De voorbereiding deed hij weliswaar mee, maar om in de basis te starten in de eerste competitiewedstrijd tegen Beerse Boys (0-0) was hij volgens trainer William van Overbeek niet fit genoeg. “Achteraf gezien had hij wel gelijk”, kijkt Korsten nu terug. De volgende wedstrijd op bezoek bij vv Gestel (3-1 verlies) stond hij wél in de basis. “Maar toen stonden we in de rust al met 3-0 achter en werd ik gewisseld. In de tweede helft speelden we beter en stond ik vervolgens weer wissel.” Thuis tegen Nemelaer (2-4 verlies) en uit bij Brabantia (4-3 verlies) keek hij grotendeels vanaf de bank toe en in de laatste wedstrijd scoorde hij nog de 4-3. Afgelopen zondag tegen DESK kreeg hij weer een kans en pakte die met twee handen aan. Hij scoorde twee doelpunten en zorgde daarmee grotendeels voor de 3-0 overwinning van zijn ploeg. De winst was tevens de eerste driepunter voor HVCH in deze competitie. “En tegen DESK waren we niet eens zo supergoed, hoor”, is Korsten eerlijk. “De tweede helft van de wedstrijd tegen Brabantia was veel beter. Maar nu scoorden we op de juiste momenten.”

Dorpsclub
Het waren dus twee belangrijke doelpunten van Korsten voor de club waar hij bezig is aan zijn tweede seizoen. Samen met broer Geert kwam hij over van Nulandia en tot zover is de overstap hem zeer goed bevallen. “Je rolt er zo in. Het is een warme club, een echte dorpsclub. Dat zie je ook aan Jordy van Houtum die over is gekomen van Heeswijk, die is ook meteen opgenomen. En sinds kort woon ik ook samen in Heesch, dus kan ik op ‘t fietske’ naar de club. Maar ik woon tegen de Nulandse grens aan, dus gelukkig kan ik ook fietsen naar Nulandia. Daar kom ik ook nog graag.” Hoe leuk Korsten het ook heeft bij HVCH, het kan nog leuker worden als de ploeg aankomende zondag op bezoek bij EFC weet te winnen. Daar liggen kansen, aangezien EFC uit vijf wedstrijden nog geen punt heeft kunnen halen. “We treffen ze op een goed moment, zeker omdat we nu zelf hebben gewonnen. Het is nu een kwestie van doorpakken.” De wedstrijd tegen EFC is belangrijk, maar stiekem kijkt de ploeg ook al naar volgende week. Dan wacht namelijk DESO. “Daar zijn de jongens extra op gebrand. Daarom moeten we tegen EFC drie punten pakken, zodat we met een lekker gevoel die pot in kunnen gaan. Of ik tegen EFC speel? Dat hoor ik vandaag, maar ik hoop het wel natuurlijk.”

Programma eerste klasse C:
- Nemelaer - Nuenen
- Beerse Boys - Erp
- vv Gestel - Moerse Boys
- LONGA - Halsteren
- Brabantia - DESO
- EFC - HVCH
- DESK - Roosendaal

Stand eerste klasse C:
1. Brabantia 5 -13
2. Nemelaer 5 -13
3. DESO/van der Horst 5 -12
4. Nuenen 5 -10
5. Roosendaal 5 -9
6. Gestel 5 -9
7. Halsteren 5 -7
8. Erp 5 -7
9. Moerse Boys 4 -5
10. Beerse Boys 5 -5
11. HVCH 5 -4
12. DESK 5 -3
13. LONGA 4 -0
14. EFC 5 -0
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant