Afbeelding

Kom je ook een broodje brandweer eten?

Column 35 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=83643]

Ik begin deze week met enkele dieettips: Om af te vallen moet je niet op een weegschaal gaan staan, maar op een landmijn. Van de pil kun je inderdaad dikker worden, al moet je er dan niet één maar 1600 per dag opeten. Je mag wel degelijk ’s nachts nog wat lekkers eten, waarom zou God anders het licht in de koelkast hebben geschapen? En het eten van een appel is ongezond. Tenminste als je de bijbel mag geloven. Eva is met haar man uit het Paradijs gegooid vanwege het eten van dat type fruit. En ook een ander sprookje, dat van Sneeuwwitje, is niet direct reclame. Nee, wat ze ook zeggen, snoep verstandig, eet géén appel!
Dus mocht je komende donderdag naar Boxmeer komen om de lezing van Leontien van Moorsel bij te wonen, en begint ze over hoe gezond het eten van fruit is, dan weet je nou wat je terug moet zeggen: “Nee, Leontien dat klopt niet!” (Net als dat vreemde Rotterdamse accentje van jou, je komt nondejuu uit Boekel, maar dat terzijde.)

Mijn tante Grada gaat donderdag ook even luisteren. Ze lijdt namelijk aan een behoorlijke eetstoornis. Vroeger was haar hoofd niets meer dan een periscoop van haar maag. Over het uitprinten van haar portret deed onze printer anderhalf uur! Van de 5 dikste Brabanders was zij er drie. Maar moet je haar nu zien. In de bioscoop klapt haar stoel constant dicht. Een armbandje van vroeger draagt ze nu als riem. Tante Grada heeft momenteel zo’n smal kontje, als ze een scheetje laat, dan horen dat alleen de honden. Ze leest deze weekkrant, maar niet de vetgedrukte woorden. Dat zegt genoeg. Ik hoop dat ze wat opsteekt bij Leontien.

De ex-wielrenster krijgt daarbij hulp uit onverwachte hoek. Uitgerekend de Brabantse brandweer gooit deze maanden haar deuren open en nodigt iedereen boven de 65 uit om gratis te komen lunchen. Dat zal wel iets met het verbranden van calorieën te maken hebben … anders kan ik deze actie niet verklaren. Weg met al die magere oplossingen! Dat moet ook het Veghelse bedrijfsleven gedacht hebben toen bekend werd dat de provincie de N279 toch niet gaat verbreden. Karel de Jong van de Jumbo is zelfs bang dat-ie straks over een karrenspoor naar Gemert moet hotseknotsen. Dat wordt dan vet balen, Karel!

Een stevig weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant