Drie gouden jubilarissen bij De Eendracht

Muziek 98 keer gelezen
UDEN - Betsie van Gennip, Jan Paalman en Wies Karssen zijn vijftig jaar lid van Harmonie De Eendracht in Uden. Dat wordt zaterdag 4 oktober gevierd in verenigingslokaal De Klankkelder aan de Nieuwe Markt in Uden. Gelegenheid om de jubilarissen te feliciteren is er tijdens de receptie vanaf 16.00 uur.

[image=290908]

Het is niet de eerste keer dat dit drietal op deze manier bij elkaar staat. Op 3 juli 2004 was dat ook al het geval. Toen waren ze veertig jaar lid van het tamboerkorps van de harmonie. Mevrouw Van de Ven van de Bossche Bond, die de speldjes uitreikte zei toen in haar woordje: “Ik hoop dat de vereniging over 10 jaren weer hier kan staan om hun 50-jarig lidmaatschap te vieren”. Zij had een vooruitziende blik.
Op 1 juni 1964 is Betsie lid geworden van de harmonie. Er was toen nog geen aparte drumband, maar ze deed mee met het harmonieorkest als dat op straat liep.
Het is bij Betsie niet alleen bij trommelen gebleven. Ze heeft jaren met een paar anderen de Klankkelder schoongehouden.
Veel leerlingen heeft ze de eerste marsen geleerd. Ze heeft vaak deelgenomen aan solistenconcoursen en behaalde eerste prijzen in de hoogste afdelingen.
Betsie zat vijftien jaar in het bestuur. Toen ze veertig jaar lid was van de harmonie is zij erelid geworden. Ook was de hele harmonie in het ziekenhuis present toen Betsie stopte met werken. Bij die gelegenheid kreeg zij een Koninklijke Onderscheiding.

Wies
Wies is getrouwd met Bertus, die ook voor de vereniging hand- en spandiensten verricht. Ze hebben twee kinderen, Bart en Marjan, Marjan heeft vroeger ook bij de slagwerkgroep gezeten. Wies heeft haar muzikale wortels in Erp liggen. Daar is zij bij de harmonie Oefening Baart Kunst op tienjarige leeftijd met trommelen begonnen. Haar huwelijk met de Udenaar Karssen bracht haar bij “De Eendracht”. Of het nu gaat over de tamboers of over De Klankkelder: zij laat het nooit afweten.

Jan
Zoon Edwin is ook alweer ruim 25 jaar lid van de slagwerkgroep en dochter Rianne ruim 20 jaar bij het harmonieorkest. Jan is op 14-jarige leeftijd bij de tamboers gekomen. Hij heeft allerlei trommen gehanteerd, maar het meest grote trom. Hij is lid van de beheerscommissie en coördineert hij het ophalen van oud papier. Veel jaren heeft hij in het bestuur gezeten, later als voorzitter.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant