Afbeelding

Juf Ella en meneer Jacques 40 jaar op school

Onderwijs 82 keer gelezen
UDEN - Basisschool De Vlonder viert woensdag 8 oktober dat Ella Benkers en Jacques Boosten 40 jaar werken in het onderwijs. Bijzonder is dat beide leerkrachten die hele periode actief zijn voor Stichting Kiem onderwijs en opvang en haar voorgangers. De school viert dit bijzondere feit met een Vlonderdag. Het thema daarvan laat zich raden: Feest!

[image=290897]

Juf Ella begon op De Vlonder toen de school 34 jaar geleden van start ging in een houten gebouw, vlakbij de plaats waar de school nu is. Ze maakte destijds de overstap van de Paulusschool in Uden. Ze is altijd actief geweest in de onderbouw. “Ik was vroeger een strenge juf. Nu geniet ik vooral van de kinderen. Het persoontje achter het kind interesseert me. Ik wil mijn leerlingen graag heel goed begrijpen en een band met ze opbouwen. Meer dan alleen die mevrouw voor de klas zijn.”
Meneer Jacques verhuisde vanuit Blerick naar Uden. Net als Ella begon hij zijn loopbaan op de Paulusschool. Daar had hij het enorm naar zijn zin. Omdat de school kleiner werd, moest er een leerkracht de overstap maken naar een andere school. “Eigenlijk had ik daar helemaal geen zin in. Maar 26 jaar later kan ik zeggen dat me niets beters had kunnen overkomen. Ik heb het heel erg naar mijn zin op De Vlonder, met mijn team en natuurlijk ook met de kinderen. Die zijn in de loop van de jaren wel wat mondiger geworden. Dat is een goede zaak. Kinderen moeten kunnen zeggen wat ze willen, als ze dat maar op een respectvolle manier doen.”
Om beide jubilarissen flink in het zonnetje te zetten, houdt de school woensdagochtend 8 oktober een Vlonderdag. “Het is heel mooi dat beide leerkrachten na al die jaren nog steeds vol passie op De Vlonder werken”, zegt directeur Suzette Brants. “En gelukkig blijven ze dat voorlopig nog doen.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant