Afbeelding

Minister Plasterk bezoekt Udense G100

Column 20 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=52584]

Wat is Ratatadada? A. Het geluid van die kettingbotsing op de N279 bij Veghel. B. De aankondiging voor een optreden van Emiel Ratelband op het congres van de Verenging voor Nederlalalandse Stotteraars in de Blauwe Kkkkei in Veghel. C. De naam van de nieuwe single van Frans Bauer, opgenomen in de Veghelse horecagelegenheid De Gouden Leeuw. (Nou oké, ik zal je één hint geven; deze column gaat over dierendag …)

Want hoera, komende zaterdag is het weer zover: Operatiekamers worden open gezet, overal zijn fluitconcerten en een Osse kinderboerderij stuurt zelfs een python op haar bezoekers af. Uden spant weer ‘s de kroon. Daar komt de hele gemeente bijeen in een Schaapskooi en ze hebben daarvoor zelfs Minister Plasterk uitgenodigd, de meest aaibare van het Haagse spulleke. Leve dierendag!

Ik ben zelf een hondenman. Met katten heb ik niet zoveel. Die van ons heet Hasse en kijkt me altijd aan alsof hij nog geld van me te goed heeft. Toen ik vanmorgen naar de wc was, heeft-ie ondertussen de broodkruimels van mijn toetsenbord gelikt. Eenmaal terug zag ik dat Hasse zich had opgegeven voor een gratis proefrit in een Sedan, een online cursus bedrijfskunde en een spannende date met een leuke vrouw in de omgeving van Nistelrode. Daarna kwam ik er achter dat een kat, als je hem tegen de muur gooit, echt geen gat achterlaat in de vorm van zijn lijf, sorry Tom en Jerry-fans. Hoho, voor je nou boze brieven gaat sturen: Alles kwam gelukkig op z’n pootjes terecht. Maar dat is logisch met zo’n beest.

Als je iemand met een memorybord op zijn kop slaat, vergeet hij dat nooit meer. De DVD van de film Taxi stopt telkens op punten waar je dat helemaal niet wilt en ook dat is volstrekt logisch. Ben je eenmaal op de site www.constipatie.nl dan is het heel erg moeilijk om uit te loggen en nadat mijn neefje Jaap naar de mimeschool is gegaan, hebben we niets meer van hem gehoord. Klopt allemaal. Het bericht dat aanstaande zaterdag de voorstelling “Plankenkoorts” in de Lievekamp is afgelast, valt ook in de categorie “Logisch”. Waardoor denk je dat die niet doorgaat? Nee, vanwege te weinig reserveringen, maar dat is dan wél weer logisch. De DJ die op deze avond zou optreden heet … Isis.
(Oh ja, het juiste antwoord op het bovenste Rararaadsel is uiteraard: Moeder C.)

Een raar weekend gewenst door

Mark van de Veerdonk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant