Afbeelding

Area biedt 55-plussers geld om te verhuizen

Wonen 186 keer gelezen
UDEN/VEGHEL – Area biedt huurders van 55 jaar en ouder eenmalig een verhuiskostenvergoeding aan van drieduizend euro als zij willen verhuizen van hun eengezinswoning naar een nieuwbouwwoning in de Oranjewijk in Veghel.

[image=290776]

Volgens de wooncoöperatie is er bij startende woningzoekenden een grote behoefte aan betaalbare eengezinswoningen met minstens drie slaapkamers. De mogelijkheden om huurders te stimuleren om te verhuizen naar kleinere, passende huisvesting worden nu onderzocht. Het aanbod van de drieduizend euro is een eerste poging om te proberen de grotere woningen vrij te krijgen voor anderen die nog wel die ruimte nodig hebben.
In de Oranjewijk in Veghel staan achttien multifunctionele woningen met een slaapkamer en badkamer op de begane grond te huur. De bovenverdieping heeft een extra slaapkamer. Deze woningen worden in december opgeleverd met een parkeerplaats op eigen terrein.

Vragen
Udenaar Jan Rison kreeg ook een brief van Area. Of hij wil verhuizen naar een kleinere woning in Veghel. Hij zit vol met vragen: “Om ze uit de droom te helpen, er is al jaren een tekort aan sociale betaalbare woningen. En voor wie moeten wij dan verhuizen? Voor arbeidsmigranten of allochtone medeburgers of gaan onze huizen in de verkoop? Moeten we meer huur gaan betalen? Willen ouderen liever klein wonen? Denkt Area dat wij naar Veghel willen verhuizen en onze sociale contacten even weg zetten? En dan die drieduizend euro. Die zijn we kwijt aan alleen al de gordijnen.”
Wellicht hebben meer huurders van Area opmerkingen en vragen. Ze kunnen die mailen onder naamsvermelding naar .
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant