Afbeelding

Samenwerking alcoholcontrole onder 18

Politie 18 keer gelezen
UDEN/VEGHEL - Acht gemeenten in de regio gaan samenwerken met alcoholcontroles bij jongeren onder de achttien jaar. Ze gaan een handhavingsestafette houden. Het gaat om Boekel, Boxmeer, Landerd, Oss, Schijndel, Sint-Oedenrode, Uden en Veghel.

[image=226946]

De controles worden in oktober en november uitgevoerd door de BOA’s en richten zich onder meer op het schenkgedrag van de horecaondernemers.
De acht gemeenten, politie en het Openbaar Ministerie werken samen met de controles.
De bedoeling is om ‘het naleefgedrag van horecaondernemers te controleren met betrekking tot het schenken van alcoholische drank om alcoholgebruik onder jongeren jonger dan achttien te voorkomen’. Ook wordt gekeken of en hoe in de toekomst vaker op deze wijze kan worden samengewerkt op andere thema’s, zoals ‘kleine ergernissen in de openbare ruimte’.

Controle
De controleurs werken dus ook in elkaars gemeente. Als er overtredingen worden geconstateerd, maken de controleurs een boeterapport en/of eventueel proces verbaal op. De afwikkeling van de procedure doet de betreffende gemeente zelf. Na afloop van de estafette wordt bekeken of er aanleiding is om vaker samen te werken.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant