Afbeelding

Wijzers

Column 26 keer gelezen
Columnist Hans Tervoort is een prototype Bosschenaar: grôte bek, klein hartje, bedenkt concepten voor reclames, is docent Nederlands, organiseert ludieke evenementen, zingt als L.Vis, danst met de Dansmari’s, zingt en schrijft bij de Foe Jong Bende, houdt van een biertje, van zijn vriendin Irene en van zijn kinderen Nadine, Jasmijn en Kees. Reacties op deze column mogen naar
.


[image=224619]

Toen ik zaterdag de stad in fietste om naar de Markt te gaan, keek ik automatisch naar de toren van de Sint Jan om te zien hoe laat het is. Op het moment dat ik dat deed, bedacht ik me dat ik dat dus altijd doe: over de Parade fietsen en dan kijken naar de toren of eigenlijk naar de klok. Hé, dacht ik, de wijzers van de klok zijn weg. Waarom? Een idee van de gemeente? Zouden de gouden wijzers van de Grôte kerk in een pandjeshuis liggen omdat de gemeente geld nodig heeft om in de bodemloze bruggenpot te storten? Of wil de gemeente de burgers niet nog ‘wijzer’ maken?

Ik herinner me ineens dat er in de krant heeft gestaan dat de wijzers worden schoongemaakt ergens helemaal in Asten. Dat schijnt de enige plek te zijn waar dat kan. Op 10 november zijn ze weer terug. Tenminste als het goed is want de meeste zaken in Den Bosch lopen toch enige vertraging op... Zo lullig als we op 11 november, de start van het carnavalsseizoen, geen wijzers hebben en dus niet weten wanneer het 11 over 11 is. Dat de Peer maar op de gok wat doet.

‘s Avonds fiets ik nog drie keer langs de Sint Jan en iedere keer kijk ik hoe laat het is en drie keer weet ik het niet. Zo in het donker ziet het er nog vreemder uit: een naakte klok zonder wijzers. Ik denk dat ze bij de gemeente niet willen weten hoe laat het is en dat ze daarom die wijzers hebben weggehaald. Burgers mogen niet weten hoe slecht het er aan toe gaat op het gemeentehuis, wat voor enorm zootje onze ambtenaren er van maken terwijl ze gezellig keuvelend aan de koffie zitten. Wij burgers hoeven niet te weten hoe laat het is want wij weten het: het is twee voor 12!!
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant