Afbeelding

‘Huren is weer helemaal ín!’

Wonen 46 keer gelezen
VEGHEL – Tevreden geluiden zaterdag na afloop van de derde editie van de Woonbeurs Uden Veghel in De Blauwe Kei. Ruim zeshonderd bezoekers namen een kijkje bij één van de vele stands waar allerlei woonprojecten werden gepresenteerd.

[image=289899]

De gemeentes Uden en Veghel presenteerden zich, de notaris, architecten, projectontwikkelaars en diverse hypotheekverstrekkers. De derde editie van de succesvolle beurs kende ook enkele nieuwe onderdelen. Veel positieve reacties waren er over de workshop waarbij je je eigen droomhuis kon ontwerpen. Bij velen gingen de ogen open na het volgen van de workshop van Fraai Verkoopstyling & Interieuradvies. Volgens Margriet van der Tas kun je je woning, door er anders naar te kijken, beter ‘verkoopbaar’ maken. “Potentiële kopers zijn namelijk niet op zoek naar úw thuis, maar naar hún droomwoning. Voor velen is het lastig door een bestaande woonsituatie heen te kijken. En dat belemmert een goede verkoop.” Ook de presentaties van de notaris en vastgoedadvocaten werden goed bezocht.

Stellingencafé
De eerste editie van het Stellingencafé trok een dikke vijftig belangstellenden. Hier werd met deskundigen en beslissers uit de woningmarkt, aan de hand van enkele stellingen, gesproken over actuele woningzaken. Achterhaald noemde Jan van Vucht, directeur van Area de stelling ‘Huren is weggegooid geld’. “Huren is juist weer helemaal ín”, aldus Van Vucht. De cijfers uit het grootschalige Woonwensenonderzoek onderschrijven zijn woorden. Starters en de grote groep ouderen in deze regio is eerder op zoek naar een huur- dan een koopwoning.

[image=289900]

[image=289901]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant