Afbeelding

Spataderkeurmerk 2014 voor DermaPark

Gezondheid 99 keer gelezen
UDEN - De Hart&Vaatgroep overhandigt op maandag 6 oktober tijdens de bijeenkomst 'Spataderzorg, topkwaliteit!' het eerste Spataderkeurmerk van 2014 aan het ZBC DermaPark in Uden. Het team geeft informatie over de mogelijkheden die er zijn om spataderen te behandelen. Daarnaast vertelt De Hart&Vaatgroep, de patiëntenvereniging voor mensen met een hart- en vaataandoening, over het Spataderkeurmerk en de kwaliteit van de zorg voor spataderpatiënten. Zij en geïnteresseerden zijn welkom op deze gratis bijeenkomst.

[image=126091]

De Hart&Vaatgroep reikt het Spataderkeurmerk uit aan 111 ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra die aan de kwaliteitscriteria van de patiëntenorganisatie voldoen. De criteria voor het keurmerk zijn aangescherpt vergeleken met de vorige keer en aangepast aan nieuwe inzichten. Vanaf 6 oktober kunnen patiënten en verwijzers op www.hartenvaatgroep.nl/kiesuwvaatzorg zien welke ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra het Spataderkeurmerk 2014 ontvangen.

Spataderkeurmerk?
Dit keurmerk van De Hart&Vaatgroep helpt patiënten een keuze te maken voor een ziekenhuis of behandelcentrum waar goede spataderzorg wordt aangeboden. Om het Spataderkeurmerk te krijgen, moeten ziekenhuizen voldoen aan specifieke kwaliteitscriteria. Deze criteria zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van dermatologen, vaatchirurgen en -laboranten. De Hart&Vaatgroep vindt het belangrijk dat mensen met spataderen weten waar de beste zorg wordt geboden.

Programma
Het programma van 6 oktober begint om 19.30 uur met 'Hoe ontstaan spataders eigenlijk en hoe wordt dat onderzocht?' door Kees-Peter de Roos, dermatoloog. Bandagist Inge Willemsen vertelt over 'Help, ik moet aan de steunkousen!' door en dermatoloog Frank Bruins vertelt over 'Hoe worden spataders behandeld en wat kun je er zelf aan doen?'

Patiënten en geïnteresseerden kunnen zich vóór 2 oktober 2014 opgeven via http://www.hartenvaatgroep.nl/over-ons/agenda/informatie/artikel/bekijk/uitreiking-eerste-spataderkeurmerk-2014.html of bellen naar: 088 - 1111600.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant