Afbeelding

Kuussegat onthult nieuw motto

Column 30 keer gelezen
Cabaretier Mark van de Veerdonk laat iedere week, op geheel eigen wijze, zijn licht schijnen op actuele onderwerpen uit de regio. De column is ook na te lezen in de vrijdageditie van het Udens Weekblad, Stadskrant Veghel, weekblad Regio Oss en in De MaasDriehoek.

[image=48658]

Het leven is als een heet bad, hoe langer het duurt, hoe meer rimpels je krijgt. Ik zag het vanmorgen aan onze spiegel. Wat een ouwe kop! En het leek wel alsof ik een neushaarextension had gekregen. Ik word oud! Nog even en mijn haar en mijn tanden slapen apart. Mijn vriendin noemt me “goed in bed”, maar daarmee doelt ze op het feit dat ik niet zo hard snurk en maar twee keer hoef te plassen ’s nachts. Ik betrapte me er van de week op dat ik tijdens het pinnen mijn pincode hardop uitsprak. Ook zo’n bejaarde activiteit. En gisteren vond ik mezelf terug op de Slabroekse heide. Geen idee hoe ik daar kwam, of ik mijn hond kwijt was of dat ik net een riem had gevonden. Jammer, Wereld Alzheimer Dag was afgelopen zondag, maar die dag is me ook ontschoten.

Naarmate je ouder wordt, gaat de tijd steeds sneller. Voor mijn gevoel ben ik afgelopen zondag nog naar de Udense vrijmarkt op Koningsdag geweest en keek ik de dag ervoor naar de optocht van de Knoerissen … terwijl mijn agenda me vertelt dat carnaval toch echt 7 maanden terug was. Sterker nog, in het Veghelse Kuussegat onthullen ze dit weekend alweer het motto voor het komende carnaval. En in Oss kun je je nou al opgeven voor de wedstrijd om het beste carnavalsliedje in ’t Oude Theater. Hellup. Voor je het weet, is het weer Pasen. Je zou er haast depressief van worden.

Komende dinsdagavond vertelt een hoogleraar ouderengeneeskunde in de Osse zaal De Linck over zijn boek “Ouder worden zonder het te zijn”. Waarschijnlijk heeft de man met mijn tante Grada gesproken. Die loopt tegen de 80 maar is afgelopen zomer nog haar kunstgebit kwijt geraakt tijdens het bungeejumpen. Die ligt dus nou ergens in de Provence zand te happen. Haar kunstheup hield het overigens prima, zo vertelde ze. Ik was vanmorgen even bij haar op bezoek in Demen, want daar woont ze sinds kort samen met haar nieuwe liefde. Nota bene een man van mijn leeftijd. “Je bent zo oud als de man die je voelt”, grapte ze. “Nee Mark, 80 is de nieuwe 50!” Ja, dat zei ik dus ook tegen de motoragent die me op de terugweg in Ravenstein aanhield, maar die man liep daar niet in. En ouderenkorting zat er helaas nog niet in.

Een ouderwets weekend gewenst door
Mark van de Veerdonk
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant