Afbeelding

Grote deelname aan autoloze schooldag

Verkeer en vervoer 46 keer gelezen
UDEN - Onder het motto ‘Wij trekken aan de bel voor meer verkeersveiligheid’ hebben woensdag ruim drieduizend basisschoolkinderen in Uden hun bel laten klingelen. De derde donderdag in september staat sinds jaren bekend als de landelijk autoloze schooldag. Op die dag worden de ouders verzocht om hun kinderen te voet of met de fiets naar school te brengen en hun auto te laten staan.

[image=288781]

De Verkeersouders die in Uden onderdeel zijn van de lokale Veilig Verkeer Nederland afdeling hebben ook dit jaar voor een gezamenlijke aanpak gekozen voor de autoloze schooldag. Van de zestien basisscholen met een verkeersouder deden veertien scholen mee. Ouders hebben massaal gehoor gegeven aan de oproep om niet met de auto naar school te komen. Ruim 3000 kinderen werden te voet of met de fiets naar school gebracht.
“Vandaag kwamen wij lopen of gingen met de fiets, niet met de auto want dat vinden wij niets. Met dit hele stel, trekken wij nu aan de bel. Waar het ons om gaat meer veiligheid op straat” galmde het over de schoolpleinen van de deelnemende basisscholen. Natuurlijk hebben de kinderen het lied muzikaal ondersteund met hun eigen belletjes.
Door op deze manier, kort maar krachtig, aandacht te vragen voor veiligheid in het verkeer hoopt VVN in ieder geval een veiligere schoolomgeving te creëren. Minder auto’s rond de scholen maakt het overzichtelijker en dus veiliger voor kinderen. Daarnaast kunnen kinderen zich het verkeer alleen maar eigen maken door er actief aan mee te doen en het zelf te ervaren. Dat lukt niet vanaf de achterbank.

[image=288782]

[image=288783]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant