Afbeelding

Grafkelder ontdekt op ‘rijkenkerkhof’

Opmerkelijk 46 keer gelezen
BOEKEL - “Ons pap reisde op internet de hele wereld rond. Hij zou dit wel interessant gevonden hebben.” De dochters van Theo Hoevenaars staan bij het graf van hun vader die afgelopen zomer overleed. Zijn vrouw Tiny overleed bijna tien maanden eerder en de twee liggen naast elkaar, maar tussen hen staat nog een muur van een grafkelder.

[image=288753]

Theo Hoevenaars overleed 27 juli en werd vier dagen later begraven in Boekel, maar dat duurde enkele uren langer dan gepland, omdat er een grafkelder ontdekt was. De plek van Theo werd vrijgemaakt, maar de rest van de kelder bleef zitten om op een later tijdstip weggehaald te worden om zo plaats te maken voor nieuwe graven.
“Bij ons moeder zijn ze de kelder net niet tegen gekomen”, vertellen de twee dochters. “Maar er zit nu nog een muur tussen vader en moeder. Die kelder vinden we wel interessant, maar het belangrijkste voor ons is dat die muur weg gaat.”

Gewelf
De grafkelder heeft een gewelf, zo is eerder gezien, maar verder is het spannend wat er deze vrijdag gevonden wordt. De begraafplaats stamt uit 1832 en de kelder bevindt zich op het deel waar ‘de rijken’ begraven werden. Maar of er een pastoor of burgemeester ligt, is niet meer te achterhalen in de archieven, zo menen enkele omstanders. Ook enkele hobbyisten met een grondradar kunnen niet precies duiden hoe groot de kelder is. Het is afwachten wat voor gegevens de grondwerkzaamheden op gaan leveren.
Groot blijkt de grafkelder aan het einde van de dag niet te zijn, zo vertellen de dochters. “Wat botresten, enkele kruisjes en een paar plankjes zijn gevonden. Het was een kleine grafkelder, maar het belangrijkste voor ons was de muur en die is weggehaald.”
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant