Afbeelding

Koningin Máxima vliegt mee in F-16

Opmerkelijk 19 keer gelezen
VOLKEL - Koningin Máxima heeft woensdag een werkbezoek gebracht aan vliegbasis Volkel. De vliegbasis huisvest twee operationele F 16 squadrons, het 312 en 313 squadron.

[image=288129]

Doel van het bezoek was inzicht krijgen in de activiteiten van de vliegbasis en het proces rondom de organisatie van een F-16 vlucht. Kenmerk hiervan is de nauwe samenwerking tussen diverse afdelingen op de vliegbasis. Koningin Máxima werd ontvangen door de Commandant Luchtstrijdkrachten, Luitenant-generaal Alexander Schnitger en door de Commandant van vliegbasis Volkel, Kolonel Peter Tankink. Zij kreeg onder andere een rondleiding bij het 313-squadron waar zij sprak met vliegers, ondersteunend personeel (planning, navigatie en inlichtingen) en technici over hun werkzaamheden. Ook werd zij geïnformeerd over de recente verplaatsing van vijf F-16 vliegtuigen naar de Baltische staten om daar het luchtruim te bewaken. De verplaatsing maakt deel uit van een regulier roulatieschema van de NAVO.
Koningin Máxima doorliep verder het proces van een vluchtvoorbereiding, nam deel aan een reguliere trainingsvlucht en was aansluitend aanwezig bij de debriefing van de F-16 vluchtopdracht, om een goed beeld te krijgen van het proces en 'Team Work' dat nodig is om deze tot een goed einde te brengen.
.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant