Afbeelding

Busstation Uden wordt officieel geopend

Verkeer en vervoer 262 keer gelezen
UDEN - Gedeputeerde Van Heugten verricht woensdag 17 september om 09.00 uur persoonlijk de opening van het nieuwe busstation van Uden. De herinrichting was nodig om het busstation klaar te maken voor de komst van het HOV in de regio. "Daardoor rijden er straks meer bussen door Uden die het busstation aandoen", zo meldt de gemeente Uden. "Een grote verbetering voor het openbaar vervoer en dus voor de reiziger."

[image=287935]

Twee perrons erbij en de gemeente Uden is er blij mee: "Het zijn hoge perrons, zodat iedereen makkelijk kan instappen. Verder is er een ruime overkapte wachtruimte en een efficiënte, tijdbesparende aan- en afrijroute."
Uden kon het realiseren dankzij een bijdrage van de Provincie Noord-Brabant. Belangrijk doel van de modernisering was om te zorgen dat het busstation voldoet aan de eisen voor de toegankelijkheid van de perrons en de bussen. "Daarom is aan de kant van de fietsenstalling een lange overkapte wachtruimte gemaakt. Daar kunnen de reizigers beschut tegen weer en wind wachten op hun bus en hebben ze goed zicht op het verloop. Alle perrons zijn nu zo hoog gemaakt dat ze even hoog liggen als de vloer van de bussen. Dat maakt het ook voor minder validen mogelijk van de bus gebruik te maken."

Fietsenstalling
Vorig jaar werd al de nieuwe bewaakte fietsenstalling bij het busstation geopend. De Gemeente Uden exploiteert en beheert twee fietsenstallingen in Uden: "De stallingen bieden een groot publiek een gratis en veilige voorziening, met in de toekomst wellicht reparatieservice. Sinds september 2013 zijn er meerdere werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op dit moment zijn dat zeven mensen. Met de ervaringen die zij opdoen bij hun werk op het busstation vergroten zij hun kansen op een betaalde baan. De mensen die meedoen aan het project zijn vooral ouderen (55+), inburgeraars en mensen met een WWB uitkering."

Kosten
De modernisering van het busstation heeft ongeveer €900.000 gekost. De Provincie Noord-Brabant heeft daarvan € 600.000 voor haar rekening genomen. In korte tijd is er twee keer een flinke verbouwing op en rond het busstation geweest. "De omwonenden hebben daar ongetwijfeld zo nu en dan overlast van gehad. Zij zijn van harte uitgenodigd om naar de opening te komen door de gedeputeerde de heer Van Heugten op woensdag 17 september van 08.30 – 09.30 uur bij Plaza De Komeet op het busstation. "

[image=287934]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant